Στο εργαστήριο συντήρησης φορητών εικόνων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας οι σπουδάστριες και η εκπαιδεύτρια του ΔΙΕΚ Κορίνθου

Οι σπουδάστριες και η εκπαιδεύτρια του Τμήματος “Τεχνικός Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής” του ΔΙΕΚ Κορίνθου στο πλαίσιο του μαθήματος “Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα” επισκέφθηκαν το εργαστήριο συντήρησης φορητών εικόνων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας. Η συντηρήτρια της Εφορείας, κ. Παπάζογλου, μίλησε στις σπουδάστριες για τις αρχές και τα βασικά στοιχεία που αφορούν στη συντήρηση των φορητών εικόνων, τους παρουσίασε τις εικόνες που βρίσκονται υπό συντήρηση ή έχουν συντηρηθεί στο εργαστήριο και τους έδειξε τον καθαρισμό ενός τριπτύχου του 18ου αι. που είναι σε εξέλιξη.

“Το ενδιαφέρον των σπουδαστριών ήταν μεγάλο και η συζήτηση ήταν πολύ εποικοδομητική, καθώς ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκαν έναν τέτοιον χώρο και είδαν από κοντά τον εξοπλισμό, τα αντικείμενα και την πολυπλοκότητα που διέπει τη συντήρηση των εικόνων. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στις σπουδές τους και η Εφορεία μας είναι πάντα πρόθυμη να ανοίγει τις πόρτες και τις ευκαιρίες στις νέες γενιές που εκπαιδεύονται στον χώρο του πολιτισμού.” αναφέρει σε ανάρτησή της στο fBη Εφορεία Αρχαιοτήτων, από όπου και η φωτογραφία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ