Εγκαινιάζεται από τον Περιφερειάρχη Π. Νίκα το αισθητικό δάσος του Πευκιά στο Ξυλόκαστρο. Ποιές παρεμβάσεις έγιναν για την προστασία του

Εγκαινιάζεται αύριο Σάββατο  από τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα το ολοκληρωμένο έργο της αναβάθμισης του αισθητικού δάσους Πευκιά, στο Ξυλόκαστρο. Το έργο υλοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί στις 5 μ.μ , στον περίβολο του ναού της Αγίας Βαρβάρας στο Ξυλόκαστρο.

Να σημειωθεί ότι η προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας και δήμου, με προϋπολογισμό 756.492 ευρώ, αφορούσε σε παρεμβάσεις προστασίας του δάσους -ενός από τα συνολικά 19 χαρακτηρισμένα αισθητικά δάση της χώρας μας- και συγκεκριμένα, α) στην προστασία του δάσους με την αντικατάσταση της φθαρμένης συρμάτινης περίφραξης, β) στην αντικατάσταση των υφιστάμενων 9 πυλών εισόδου, γ) στην τοποθέτηση ανάλογου φωτισμού για την ασφάλεια και προστασία πολιτών στο πεζοδρόμιο επί της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών και ακόμα δ) στην βελτίωση των συνθηκών αναψυχής με νέους τραπεζοπάγκους, καθιστικά, καλάθια απορριμμάτων και πληροφοριακές πινακίδες.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ