Εγκαινιάστηκε από τον Περιφερειάρχη Π. Νίκα το έργο της αναβάθμισης του αισθητικού δάσους του Πευκιά, ένα από τα 19 αισθητικά δάση της χώρας μας και το μοναδικό αισθητικό δάσος της Πελοποννήσου μέσα στον αστικό ιστό

Εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα στο Ξυλόκαστρο από τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, παρουσία της Δημοτικής Αρχής Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , των Αντιπεριφερειαρχών και πολιτών, το έργο της αναβάθμισης του αισθητικού δάσους στον Πευκιά. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή και τους επισκέπτες της αφού το δάσος αυτό, είναι ένα πραγματικό “στολίδι” για την περιοχή και το νομό μας και ένα από τα 19 αισθητικά δάση της χώρας μας και το μοναδικό αισθητικό δάσος της Πελοποννήσου μέσα στον αστικό ιστό. Ο Δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του μίλησε για την πολύ καλή συνεργασία της δημοτικής Αρχής με την Περιφερειακή Αρχή που έφερε αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα.

Λίγα λόγια για το έργο

Η προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας και δήμου, με προϋπολογισμό 756.492 ευρώ, αφορούσε σε παρεμβάσεις προστασίας του εν λόγω δάσους -ενός από τα συνολικά 19 χαρακτηρισμένα αισθητικά δάση της χώρας μας- και συγκεκριμένα, α) στην προστασία του δάσους με την αντικατάσταση της φθαρμένης συρμάτινης περίφραξης, β) στην αντικατάσταση των υφιστάμενων 9 πυλών εισόδου, γ) στην τοποθέτηση ανάλογου φωτισμού για την ασφάλεια και προστασία πολιτών στο πεζοδρόμιο επί της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών και ακόμα δ) στην βελτίωση των συνθηκών αναψυχής με νέους τραπεζοπάγκους, καθιστικά, καλάθια απορριμμάτων και πληροφοριακές πινακίδες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ