Εκατοντάδες οδηγοί παραβίασαν την λωρίδα έκτακτης ανάγκης  στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου  ανήμερα του Αγίου Πνεύματος  

φωτο αρχείου

Μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε η  Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ανήμερα του Αγίου Πνεύματος 21 Ιουνίου , για τον εντοπισμό οδηγών που κινούνταν στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου, αποδείχθηκε ότι το πρόβλημα  ήταν έντονο  αφού πολλοί  οδηγοί δυστυχώς παραβίασαν την Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης στην Εθνική Οδό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Όταν συμβαίνει αυτό  δημιουργείται πρόβλημα σε περίπτωση ανάγκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους έλεγχους βεβαιώθηκαν 330 παραβάσεις μόνο επί της ΝΕΟΑΚ. Αναφέρει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχετικά με το θέμα σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 22.6.2021: «Στο πλαίσιο διενέργειας ειδικών δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, την Δευτέρα 21-6-2021 πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, για τον εντοπισμό οδηγών που κινούνταν στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.).
Συνολικά βεβαιώθηκαν -330- παραβάσεις σε οδηγούς οι οποίοι κινούνταν στην Λ.Ε.Α., εκ των οποίων οι -218- μέσω Ειδικών Ηλεκτρονικών Τεχνικών Συσκευών (κάμερες) και -112- κατά τη διάρκεια επιτόπιων τροχονομικών ελέγχων.
Υπενθυμίζεται στους οδηγούς ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και σε περιπτώσεις διάπραξης παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για εξήντα (60) ημέρες, χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου.
Επισημαίνεται ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), δεν επιτρέπεται.
Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ