Εκπαιδευτική επίσκεψη – ξενάγηση στο Εξαμίλιο τείχος στα Ίσθμια που πρόσφατα αποκαταστάθηκε

Την Κυριακή, 28 Μαΐου και στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες», πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη – ξενάγηση στο τμήμα του Εξαμίλιου Τείχους στην περιοχή των Ισθμίων, το οποίο πρόσφατα αποκαταστάθηκε.

Η Αρχαιολόγος της ΕΦ.Α. Κορινθίας, κ. Ελένη Ανδριανού, ξενάγησε τους επισκέπτες στο εύκολα προσβάσιμο και ορατό τμήμα του Εξαμίλιου Τείχους, μήκους 155 μέτρων. Οι επισκέπτες έμαθαν λεπτομέρειες για τον τρόπο κατασκευής και λειτουργίας του τείχους και των πύργων του, για στοιχεία που αποκαλύφθηκαν κατά τις εργασίες αποκατάστασής του και  άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από αυτό το σημαντικό μνημείο της κορινθιακής ιστορίας.  Οι ερωτήσεις που έγιναν από τους επισκέπτες απαντήθηκαν από την κ. Ανδριανού και την προϊσταμένη της Εφορείας κ. Κασίμη.

Όπως αναφέρει η Εφορεία Αρχαιοτήτων: Οι εργασίες αποκατάστασης του συγκεκριμένου τμήματος ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο και έγιναν στο πλαίσιο της πράξης «Στερέωση-Αποκατάσταση και Ανάδειξη Τμήματος του Εξαμιλίου (Ιουστινιάνειου) τείχους στα Ίσθμια του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας», του Ε.Π. «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» 2014-2020.

Το Εξαμίλιο Τείχος αποτελεί ένα εμβληματικό μνημείο της Πελοποννήσου και η αποκατάστασή του απέδωσε στην σύγχρονη κοινωνία ένα σημαντικό κομμάτι του ιστορικού παρελθόντος της, το οποίο θα πρέπει να διαφυλάξει για τις μελλοντικές γενιές.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ