Ελευθερία Παπαλέκα: “Νιώσαμε ντροπή, ενώπιον όλων των δημάρχων της Πελοποννήσου. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν είχε καταθέσει ούτε φάκελο για τα Κέντρα Κοινότητας!”

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βέλου – Βόχας Ελευθερία Παπαλέκα αναφέρει με ανάρτησή της στο FB , σχετικά με την χθεσινή συνάντηση που είχαν στην Τρίπολη, εκπρόσωποι της Τ.Α με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό για τη λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας:   
“Σήμερα βρεθήκαμε μαζί με τον Δήμαρχο Θανάση Μανάβη στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη όπου μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την οργάνωση και λειτουργία Κέντρων Κοινότητας από τους Δήμους.
Έχοντας συναίσθηση της σοβαρότητας του θέματος, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου αναζητήσαμε τί είχε πράξει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή σχετικά με το θέμα για να το προωθήσουμε κατά προτεραιότητα. Παραταύτα δεν βρήκαμε κάτι που θα μας βοηθούσε.
Στην Τρίπολη σήμερα, Λουτράκι, Κιάτο και Ξυλόκαστρο, υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση λειτουργίας Κέντρων Κοινότητας και πλέον, μαζί με την Κόρινθο, θα παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες τους. Για όσους αναρωτιέστε γιατί ο δήμος μας ήταν εκτός, μάθετε ότι η ΤΕΩΣ δημοτική αρχή, δεν κατέθεσε ΚΑΝ φάκελο για το πρόγραμμα «Κέντρα Κοινότητας» που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το ΕΣΠΑ και δίνει λύτρωση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στους χαμηλά αμοιβόμενους και απροστάτευτους συμπολίτες μας.
Αν είναι κοινωνικό «έγκλημα», η απώλεια του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», θα πρέπει να βρούμε μία πιο σκληρή λέξη για τη σημερινή τραγική αποκάλυψη στην Τρίπολη.
Και εμείς μείναμε πάλι θεατές. Οι παρίες της ιστορίας!
Νιώσαμε ντροπή, σήμερα, ενώπιον όλων των δημάρχων της Πελοποννήσου.
Ντροπή γιατί ένας δήμος ,με χιλιάδες ανθρώπους που ανήκουν στις ειδικές ομάδες πληθυσμού, με τόση παραβατικότητα και με τεράστια προβλήματα στα σχολεία, θα στερηθεί τις υπηρεσίες κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, και σοβαρών δομών πρόνοιας!!!
Δεν κατέθεσαν ούτε φάκελο!!!
Η φωνή απελπισίας του δημάρχου μας Θανάση Μανάβη, στην Τρίπολη, ενώπιον του έκπληκτου Περιφερειάρχη και των υπόλοιπων δημάρχων της Πελοποννήσου, ταρακούνησε το αυτοδιοικητικό σύστημα της περιφέρειας.
Μόνο λύπη αισθανόμαστε για όσα έρχονται στο φως καθημερινά σχετικά με τα πεπραγμένα της προηγούμενης Δημοτικής αρχής!
Τόσα χρόνια ασχολιόντουσαν μόνο με τα τετριμμένα . Τα σοβαρά θέματα τους άφηναν αδιάφορους.
Έχασαν το “Βοήθεια στο σπίτι”!
Έχασαν το Κέντρο Κοινότητας!
Άφησαν την τοπική κοινωνία αβοήθητη και έχουν το θράσος να ζητούν ευθύνες, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι αργά ή γρήγορα όλη η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και θα αναγκαστούν να λογοδοτήσουν απέναντι στους συνδημότες μας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ