Ενδιαφέρει τους Κορίνθιους αγρότες: Θα δημιουργηθούν αγροτικά Επιμελητήρια; Τί είπε ο Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας  στην FOOD EXPO, αφού τόνισε ότι η εξωστρέφεια πολύ σημαντικό συστατικό στον μετασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα, αναφέρθηκε και στον ρόλο των Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια τονίζοντας :

“Καθοριστικό όπλο για τον πρωτογενή τομέα είναι η γνώση, η οποία μπορεί να αποκτηθεί μέσα από τη νομοθετημένη, πλέον, λειτουργία των Αγροτικών Τμημάτων στα 53 Επιμελητήρια της χώρας. Σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίσθηκε, «στα Αγροτικά Τμήματα θα εγγράφονται όλοι οι τυποποιητές, έμποροι, συνεταιρισμοί και ομάδες παραγωγών που ασκούν εμπορική δραστηριότητα, ενώ παράλληλα, τα Επιμελητήρια θα διατηρούν το Μητρώο κατ’ επάγγελμα Αγροτών, το οποίο θα ανήκει στο ΥΠΑΑΤ και στο οποίο θα εντάσσονται όλοι ανεξαιρέτως οι αγρότες της χώρας. Κάθε γεωργός, κτηνοτρόφος, μελισσοκόμος και αλιέας. Στόχος μας να αποκτήσουμε ακριβή εικόνα για να μπορέσουμε στη συνέχεια να σχεδιάσουμε στοχευμένες πολιτικές».

Όπως τόνισε, απώτερος σκοπός μπορεί να είναι «η ίδρυση αμιγώς αγροτικών επιμελητηρίων, που θα αποτελούν το σπίτι του κάθε αγρότη και θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, όμως πρώτα να χτίσουμε σωστά Αγροτικά Τμήματα και σύγχρονο Μητρώο Αγροτών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ