Εν μέσω αντιδράσεων για το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο, το οικονομικό επιτελείο τονίζει ότι είναι “ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης” και είναι “ανοικτό” σε τυχόν διορθώσεις

Ενώ οι αντιδράσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση συνεχίζονται, εντείνονται και αυξάνονται, με προγραμματισμένη πανελλαδική απεργία και κινητοποίηση και πορεία στην Αθήνα την προσεχή Τετάρτη, στο οικονομικό επιτελείο τονίζουν πως η παρέμβαση είναι πρωτίστως ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης και για αυτό  δεν υπάρχουν περιθώρια υπαναχώρησης από τη βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου, παρά μόνο βελτιώσεις σε επιμέρους ζητήματα, όπως αυτές θα προκύψουν μέσα από την διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Απαντώντας για το θέμα ενδεχόμενων αλλαγών  ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, είπε: «Όταν έχουμε ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν σταθερά μηδενικό εισόδημα, είναι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. ‘Αρα όχι μόνο δεν πληρώνουν φόρο, παίρνουν και χρήματα. Νομίζω όσοι μας ακούνε και είναι καλόπιστοι αντιλαμβάνονται ότι είναι βαθιά άδικο. Γι’ αυτό και προχωρούμε σε αυτή τη σημαντική μεταρρύθμιση, η οποία δεν αφορά μόνο τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτό είναι μόνο ένα από τα 11 μέτρα που έχουμε εξαγγείλει», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Βέβαια, όπως αναφέρουν οικονομικά site , από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρουν πως είναι ανοικτοί σε επιμέρους διορθώσεις ή παρεμβάσεις, ώστε να αρθούν πιθανές οριακές αδικίες που ενδεχομένως φέρνει η φορολογική παρέμβαση και στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο περιμένει με ενδιαφέρον τα σχόλια και τις προτάσεις φορέων και επαγγελματιών, στη διαβούλευση στην οποία έχει τεθεί το νέο Ν/Σ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ