Επιβεβαίωσε την συνδρομή της Περιφέρειας στην αποκατάσταση και ανάδειξη του Ισθμού ο Π. Νίκας  στη συνάντηση με εκπρόσωπο του Υπερταμείου

Το θέμα των παρεμβάσεων και της ανάδειξης του Ισθμού, ήταν ένα από θέματα συζήτησης στη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην Αθήνα με τον Γρηγόρη Δημητριάδη διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΣΥΠ Α.Ε.(Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας), χθες Πέμπτη 13 Μαΐου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Περιφέρεια για τη συνάντηση, ο κος Νίκας   συζήτησε με το στέλεχος της ΕΕΣΥΠ Α.Ε., γνωστής ως Υπερταμείο, για το θέμα της συνολικής αναβάθμισης της περιοχής του Ισθμού, όπως και το άμεσο ζήτημα που αφορά την περίφραξη, εκατέρωθεν, της διώρυγας και ορισμένα άλλα θέματα των υφιστάμενων υποδομών στην εν λόγω περιοχή.

Επιπλέον συζητήθηκε, το σχέδιο αποκατάστασης στα πρανή της διώρυγας, που θα εκπονηθεί -με τη συνδρομή και της Περιφέρειας Πελοποννήσου- σύγχρονο αναπτυξιακό σχέδιο με στόχο την περαιτέρω αξιοποίηση της διώρυγας.

Στόχος, τόνισε ο περιφερειάρχης, είναι να συμβάλουμε στην ανάπτυξη μέσα από την χρηστική αναβάθμιση της περιοχής, με βασική επιδίωξη την αντανάκλαση της εξαιρετικά υψηλής επισκεψιμότητας στον Ισθμό και στα οικονομικά μεγέθη. Μεταξύ άλλων, εξετάζεται η δημιουργία διαδρομών εκατέρωθεν του Ισθμού και προς άλλα αξιοθέατα, όπως η Δίολκος, αλλά και οι οχυρώσεις στην γύρω περιοχή.

Η Περιφέρεια θα διαθέσει όσες πιστώσεις έχει τη δυνατότητα να διαθέσει, δεδομένου ότι εκδηλώνεται για την περιοχή αυτή και ευρωπαϊκό ενδιαφέρον” δήλωσε ο Π. Νίκας.

Τέλος, στην συνάντηση, έγινε ακόμα συζήτηση και για το θέμα του οικολογικού περιβαλλοντικού πάρκου που σχεδιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκατέρωθεν της μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Δερβένι.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ