Επιπλέον 1.082.000 ευρώ για την δακοκτονία στην Περιφέρειά μας – Αρχές του μήνα προβλέπεται να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί στην Κορινθία

Στην εξέλιξη του προγράμματος δακοκτονίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος σε συνέντευξη Τύπου  που παραχώρησε χθες το πρωί, , στην Καλαμάτα.

Ο αντιπεριφερειάρχης, σύμφωνα με την Περιφέρεια,  αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία έγινε συμπληρωματική κατανομή για την κάλυψη των δαπανών δακοκτονίας στις Περιφέρειες, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου να χρηματοδοτείται με 1.082.000 ευρώ επιπλέον.

Όπως τόνισε πλέον η συνολική χρηματοδότηση για όλη την Περιφέρεια ανέρχεται σε ποσό πάνω από 10.000.000 ευρώ, ενώ διευκρίνισε ότι με την επιπλέον πίστωση δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης και τέταρτου ψεκασμού για όλους, εφ’ όσον απαιτηθεί από τις συνθήκες.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά για τις διαδικασίες και τους διαγωνισμούς ανά Π.Ε. .

Αναφορικά με το νομό μας, σύμφωνα πάντα με την Περιφέρεια,  το πρόγραμμα εξελίσσεται ως εξής: «Διαγωνισμός ετήσιος, προϋπολογισμός 301.000 ευρώ, ο οποίος ολοκληρώθηκε με υπογεγραμμένες συμβάσεις οριστικών αναδόχων παγιδοθεσίας και ψεκασμών. Η παγιδοθεσία ξεκίνησε αρχές Ιουνίου, ενώ οι ψεκασμοί προβλέπονται να ξεκινήσουν αρχές Ιουλίου. Η ανθοφορία για την Κορινθία δεν ήταν εκτεταμένη με συνέπεια η φετινή παραγωγή να αναμένεται μειωμένη σε σημαντικό ποσοστό.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ