Επιτέλους! Θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ – Το είπε ο Υπουργός αλλά περισσότερα τις επόμενες εβδομάδες …

Μιλώντας στο 39ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, ο  Χρήστος Σταϊκούρας  μίλησε για μείωση του ΕΝΦΙΑ από αυτή τη χρονιά .Ωστόσο ο Υπουργός Οικονομικών  είπε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα γίνεται με κοινωνικά πιο δίκαιο τρόπο.

Ο ίδιος τόνισε πως «η σημερινή Κυβέρνηση, από την αρχή της θητείας της, αναγνωρίζοντας την αξία της αγοράς της ακίνητης περιουσίας, έθεσε σε εφαρμογή και υλοποιεί, με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, ένα ολοκληρωμένο, συνεκτικό και δυναμικό σχέδιο για την ισχυρή ανάκαμψή της. Ταυτόχρονα προχωράει, με συντονισμένες πρωτοβουλίες και στοχευμένες ενέργειες, στην αξιοποίηση, κατά τον βέλτιστο τρόπο, της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.»

Χαρακτηριστικά ο κος Σταϊκούρας  τόνισε πως : «Υλοποιήσαμε μειώσεις φορολογικών συντελεστών και θεσπίσαμε φορολογικά κίνητρα.  Μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ – μεσοσταθμικά – κατά 22% από το 2019.

….είναι απολύτως εφικτό οι περισσότεροι συμπατριώτες μας να πληρώσουν ακόμη λιγότερο ΕΝΦΙΑ, κατά μόνιμο τρόπο, από το 2022, με κοινωνικά πιο δίκαιο τρόπο. Ανακοινώσεις τις επόμενες εβδομάδες.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ