Επιφυλακτικοί  αλλά όχι αρνητικοί δηλώνουν οι φαρμακοποιοί για τα rapid test  που θα παίρνουν δωρεάν οι πολίτες από τα φαρμακεία – Ζητούν διευκρινίσεις

Επιφυλακτικοί  αλλά όχι αρνητικοί δηλώνουν οι φαρμακοποιοί για τα rapid test που θα  προμηθεύονται δωρεάν σε λίγες ημέρες από τα φαρμακεία οι πολίτες και θα μπορούν να τα κάνουν μόνοι τους , στο σπίτι τους  . Τα λεγόμενα  self  rapid  test  εφαρμόζονται ήδη σε Ευρωπαϊκές χώρες .

Να σημειωθεί πως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός  Σύλλογος  θα εξετάσει το θέμα μέσω συνεδρίασης  και σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτό που τους ενδιαφέρει και αυτό που ζητούν  πρώτα από όλα τα rapid test να είναι αξιόπιστα κι εγκεκριμένα προϊόντα από κάποια δημόσια Αρχή, είτε διεθνή είτε εγχώρια. Μάλιστα θεωρούν αξιέπαινη  αυτή την  πρωτοβουλία της κυβέρνησης να θέλει να προσφέρει μαζικά rapid test στον πληθυσμό  και δηλώνουν θετικοί σε αυτό , όπως  έγινε και με τα ραντεβού για τον εμβολιασμό.  Είναι δε πρόθυμοι να βοηθήσουν και να στηρίξουν το εγχείρημα . Ωστόσο, όπως τονίζει μέλος του Π.Φ Σ οι διαδικασίες και οι ανακοινώσεις έγιναν  ξαφνικά και πως οι ίδιοι θέλουν ένα πρωτόκολλο διαδικασίας, δηλαδή τι κάνει ο φαρμακοποιός όταν ένας πολίτης πηγαίνει στο φαρμακείο για rapid test, ενώ μένει να διευκρινιστούν και άλλα σημεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ