Εύη Κοκκίνου στην hmerisiakorinthou.gr: “Καλώ όλο τον κόσμο, όλους τους Κορίνθιους και τις Κορίνθιες και όχι μόνο και τους προσκεκλημένους των άλλων περιοχών να έλθουν στο Φεστιβάλ μας, να το “αγκαλιάσουν”

Με την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που θα διεξαχθεί στην Κόρινθο (Δημοτικό θέατρο)  10- 13 Μαϊου κα Εύη Κοκκίνου επικοινώνησε χθες η hmerisiakorinthou.gr . Η κα Κοκκίνου μας μίλησε για την πολύ σημαντική αυτή πολιτιστική διοργάνωση που έχει όμως και ιστορικές προεκτάσεις και διασυνδέσεις και που η πόλη μας φιλοξενεί και πάλι φέτος. Η κα Κοκκίνου μας είπε αναλυτικά για το Φεστιβάλ: 

“Ξεκινήσαμε πέρυσι, σε συνεργασία με τον προηγούμενο Δήμαρχο Κορινθίων, τον κ. Νανόπουλο, το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου. Το Φεστιβάλ αυτό απευθύνθηκε πέρυσι και απευθύνεται και φέτος – όπου συνεχίζουμε με το νέο Δήμαρχο Κορινθίων Νίκο Σταυρέλη – στις περιοχές που ήταν αποικίες της Κορίνθου κατά την Αρχαιότητα. Αυτό γίνεται σε πρώτη φάση για να έλθει η Κόρινθος κοντά στις ιστορικές πόλεις με τις οποίες είχε σχέσεις στο παρελθόν. Αναβιώνουμε δηλαδή τις συνεργασίες. Ο σκοπός είναι να δημιουργηθεί και ένα δίκτυο πόλεων μεταξύ των Δήμων αυτών και της Κορίνθου.

Φέτος λοιπόν έχουμε την διοργάνωση του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου και καλούμε πάλι τις Συρακούσες, το Παλατσόλα Γκρέιβε που είναι στην περιφέρεια του Δήμου Συρακουσών, το Φιέρι και το Δυρράχιο από την Αλβανία, την Κέρκυρα, την ΄Αρτα, τη Λευκάδα, τον Δήμο Άκτιου-Βόνιτσας, την Ναυπακτία και τη Νέα Προποντίδα. Αυτοί είναι οι καλεσμένοι μας. Οι περισσότεροι θα έλθουνε.

Στο Φεστιβάλ λοιπόν θα παρουσιαστούν θεατρικές ομάδες από σχολεία των περιοχών αυτών ή και παράλληλες εκδηλώσεις με άλλα δρώμενα, όπως, για παράδειγμα, από την Κέρκυρα θα έλθει η Φιλαρμονική Γαστουρίου Κέρκυρας “Ομόνοια”, που είναι πάρα πολύ γνωστή.

Και θα γίνουν και άλλα δρώμενα στην Αρχαία Κόρινθο, στον Ναό του Απόλλωνα, στον Αρχαιολογικό χώρο, την Παρασκευή 10 Μαϊου. Θα έχουμε και το συγκρότημα Εν Καρδία την Κυριακή το βράδυ στις 9:00 στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, στον Πήγασο.

Και όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ – όλο το τριήμερο δηλαδή – θα έχουμε και μία Έκθεση Φωτογραφίας, την “Τριλογία του Μιχάλη Κακογιάννη”, από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάνης με το οποίο συνεργαζόμαστε.

Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ερ: Την προηγούμενη χρονιά πώς πήγε το Φεστιβάλ;

Απ: Πέρυσι υπήρξε μεγάλη επιτυχία, η αλήθεια είναι ότι ούτε εμείς το φανταζόμασταν ότι θα πήγαινε τόσο καλά. Υπήρχε απήχηση, υπήρχε ενθουσιασμός των παιδιών, υπήρχε ανταπόκριση από τους Δήμους που προσκλήθηκαν και φυσικά ο απόηχος ήτανε αυτός που μάς έκανε να θέλουμε να το συνεχίσουμε.

Και ολοκληρώνοντας η κα Κοκκίνου μας είπε: 

“Καλώ όλο τον κόσμο, όλους τους Κορίνθιους και τις Κορίνθιες και όχι μόνο και τους προσκεκλημένους των άλλων περιοχών να έλθουν στο Φεστιβάλ μας, να το “αγκαλιάσουν” γιατί και η τοπική κοινωνία και οι παραγωγικές μας δυνάμεις το χρειάζονται. Όλο αυτό γίνεται με σκοπό την ανάπτυξη του τόπου μας και των υπόλοιπων τόπων και τη διασύνδεση, φυσικά, των νέων μας – διότι αυτοί είναι το μέλλον – με άλλες περιοχές έξω από τον Δήμο Κορινθίων.

Ευχαριστώ πολύ όλους όσους έχουν συμβάλει στην διοργάνωση και την επιτυχία.”

Γ.Π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ