«Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου»: Βάζει τέλος στα πολλά χαρτιά και την ταλαιπωρία των φορολογούμενων για τις μεταβιβάσεις ακινήτων

Τέλος στα πολλά χαρτιά και την ταλαιπωρία των φορολογούμενων για τις μεταβιβάσεις ακινήτων έρχεται να βάλει ο «Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου» . Πωλητές και αγοραστές ακινήτων δεν θα είναι υποχρεωμένοι να επισκέπτονται εφορίες, δήμους, κτηματολογικά γραφεία για να συγκεντρώσουν τα δεκάδες δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη μεταβίβαση ενός ακινήτου. Το έργο αυτό, το αναλαμβάνουν οι συμβολαιογράφοι οι οποίοι μετά από εξουσιοδότηση των συμβαλλόμενων μερών θα αντλούν ηλεκτρονικά μέσω της νέας πλατφόρμας e-Μεταβίβαση όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έγγραφα.

Ο «Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου» ο οποίος από την 1η Νοεμβρίου 2023 θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία . Τον τρόπο λειτουργίας του νέου συστήματος περιγράφει απόφαση που υπογράφουν οι Θεόδωρος Σκυλακάκης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Κώστας Χατζηδάκης, Κώστας Σκρέκας, Νικόλαος Ταγαράς, Θεόδωρος Λιβάνιος, Κυριάκος Πιερρακάκης και Γιώργος Πιτσιλής.

 Για την είσοδο στην πλατφόρμα στην ψηφιακή πύλη του δημοσίου gov.gr απαιτούνται:

– Προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο TAXISnet.

– Κωδικούς πρόσβασης στις εφαρμογές του συμβολαιογραφικού συλλόγου αν είστε συμβολαιογράφος.

Ο ηλεκτρονικός φάκελος της αγοραπωλησίας που δημιουργείται περιέχει αντίγραφο της συμβολαιογραφικής πράξης καθώς και όλα τα απαραίτητα για την σύνταξη της δικαιολογητικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ