Η”Πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟΣ” κάνει γνωστό το δικό της κείμενο αρχών, εν ‘όψει των δημοτικών εκλογών του προσεχούς Οκτωβρίου

Η”Πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟΣ” με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Γκουργιώτη και εν ‘όψει των προσεχών εκλογών του Οκτωβρίου, θέτει απόψε εις γνώση των συμπολιτών της  το δικό της κείμενο αρχών με τίτλο: «Όποιος  ελεύθερα συλλογάται,  συλλογάται καλά». Εκεί αναφέρονται τα εξής:

“ΚΕΙΜΕΝΟ   ΑΡΧΩΝ

«Όποιος  ελεύθερα συλλογάται,  συλλογάται καλά»

“Στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η πατρίδα μας, που όλα τα αυτονόητα έχουν γίνει ζητούμενα και οι πολίτες έχουν λυγίσει  από το βάρος των δυσβάσταχτων οικονομικών δυσκολιών, ταπεινώσεων, και φαλκίδευσης   των ελευθεριών τους,  η προσπάθεια που  γίνεται από όλους στην «Πολιτική  ΔΙΕΞΟΔΟ»  είναι η  ανασυγκρότηση των πολλών σε όλα τα επίπεδα, αρχής γενομένης από τη γειτονιά και  την πόλη.

Ζούμε στην εποχή που η συλλογικότητα και η αίσθηση του «εμείς», στοιχεία που τουλάχιστον στις δύσκολες εποχές  ένωναν τους συμπατριώτες μας,  αποτελούν την  επιτακτική ανάγκη του σήμερα. Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να ξαναδώσει το έναυσμα  της συνεργασίας και συνύπαρξης, της συναίνεσης και  συνένωσης στους κουρασμένους και απηυδισμένους πια πολίτες, που από ενεργοί και  με ενάργεια, τα τελευταία χρόνια  νοιώθουν ολοένα να βουλιάζουν στο τέλμα της απογοήτευσης και απαξίωσης.

Η κοινότητα, ο πυρήνας της συλλογικής ζωής, αυτό το πρωτόλειο κύτταρο της κοινωνικής οργάνωσης,  χρειάζεται να λάβει και πάλι την αξία και θέση  που της αναλογεί και να παγιωθεί στη συνείδηση των μελών. Μια τέτοια προσπάθεια αποτελεί η «Πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟΣ». Μια παρέμβαση στα τοπικά  αυτοδιοικητικά  πράγματα των Κορινθίων, που  θέλουν να  νοιώθουν τους δημοτικούς άρχοντες  συνεργάτες, συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους τους  και το Δημαρχείο σπίτι τους και χώρο δικό του .

Με άξονα την σύνεση των αρχόντων επέρχεται η συναίνεση των αρχομένων. Και αυτή με την σειρά της οδηγεί στη διαφάνεια των χειρισμών και στην ξεκάθαρη διαχείριση όλων των θεμάτων. Δεν νοείται σε δημοκρατικό πολίτευμα με τη λαϊκή κυριαρχία ως Συνταγματική επιταγή να μην εφαρμόζεται και  στην τοπική αυτοδιοίκηση η  διαδικασία της άμεσης και απευθείας απόφασης των δημοτών εν είδει δημοψηφίσματος σε σοβαρά και σημαντικά για την πορεία του Δήμου θέματα. Γιατί δηλαδή να ερωτούνται οι πολίτες από διάφορους φορείς  για άλλα,  δευτερεύοντα ίσως  θέματα , που μπορεί να σχετίζονται με το οτιδήποτε και να μην ερωτούνται θεσμικά και επίσημα από τη δημοτική αρχή για την ποιότητα ζωής στην πόλη τους;

Στην πόλη, έχουν ή πρέπει να παρακινηθούν να έχουν γνώση και γνώμη άπαντες.  Η συμμετοχή στα κοινά  είναι καθήκον και δικαίωμα του  ενεργού πολίτη . Αν οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται  ξεκάθαρα, ελέγχονται και ξεκάθαρα.

Ο έλεγχος  της δημοτικής αρχής και η λογοδοσία των πεπραγμένων  της δεν είναι μια τυπική  διαδικασία, αλλά όλη η ουσία της παρέμβασης των πολιτών. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, που να μην υπερβαίνουν τους έξι μήνες, οι  δημοτικοί άρχοντες οφείλουν να ενημερώνουν επισήμως και δημοσίως, να λογοδοτούν και να ελέγχονται από τους δημότες. Η ευθύνη, ατομική και συλλογική,  τίθεται στο μικροσκόπιο του κριτηρίου του λαού. Έτσι η διαφάνεια  των χειρισμών  και η νομιμότητα των πράξεων  γίνεται ο κατευθυντήριος άξονας  στην πορεία του Δήμου. Η περπατησιά του Δήμου μας γίνεται με αυτόν τον τρόπο υπόθεση όλων μας.

Χωρίς   κομματικές περιχαρακώσεις, απατρονάριστη,  μακριά από χρίσματα και χαρίσματα, με αδιαφορία  σε κομματικούς υποβολείς, με  πολυσυλλεκτικότητα και  πολυφωνία, κινούμενη σε ένα ευρύ φάσμα ιδεολογιών και πεποιθήσεων η «Πολιτική ΔΙΕΞΟΔΟΣ»  θέτει το εφαλτήριο αρχών  που θα δώσει  ώθηση για τη λύση σε προβλήματα  των συνανθρώπων  του Δήμου μας, όχι με κριτήρια του πόσο αρεστοί είναι στους διοικούντες ή αν διαθέτουν  κομματική ταυτότητα, αλλά με απλότητα και εντιμότητα, ανθρωπιά και συγκατάβαση στις ανάγκες των  πολλών.

Για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω βασική προϋπόθεση είναι η ελευθερία ως κινητήριος αρχή και δύναμη  σε σκέψεις, σχέδια, λόγια και έργα. Για αυτό και  η λέξη «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» στην ονομασία  μας. ¨Όταν ο άνθρωπος είναι ελεύθερος δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Σκέφτεται καλά ως πολίτης  και πράττει καλύτερα ως υπεύθυνος πολίτης.

Διεκδικούμε τον Δήμο Κορινθίων στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 με πρόταγμα το τρίπτυχο: Ανθρωπιά, Διαφάνεια, Συναίνεση. Εκφράζουμε τη θέλησή μας να αγωνιστούμε  «ένας για όλους και όλοι για έναν»  στις δύσκολες ημέρες που προμηνύονται για τη χώρα μας. Ο τόπος που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε  δεν είναι πεδίο βολής ούτε κομμάτων, ούτε συμφερόντων, ούτε άλλων ξένων έξω από εμάς. Ο τόπος μας είμαστε εμείς: οι άνθρωποί μας, οι φίλοι μας, τα παιδιά μας, οι παππούδες μας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διέξοδος

Γραφείο Τύπου

Κόρινθος, 27/6/2023″

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ