Η Δικαιοσύνη αποφάσισε: «Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή» – Δικαίωση για την μάνα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα

Απόλυτα δικαιωμένη νιώθει η μάνα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε  από Χρυσαυγίτη. Το δικαστήριο σήμερα αποφάσισε και καταδίκασε την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Η διαδικασία κράτησε  5,5 χρόνια, και μετά από 7 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα. Η Μάγδα Φύσσα, αναφώνησε στο άκουσμα της απόφασης φορτισμένη συγκινησιακά: «Παύλο μου, νικήσαμε», με τα χέρια  υψωμένα προς τον ουρανό.

Μαζί της πανηγύρισαν και χιλιάδες διαδηλωτές κατά του φασισμού και κατά του νεοναζισμού , κατά του κόμματος αυτού που κατάφερε να μπει στην ελληνική Βουλή. Η καταδίκη  της  Χρυσής Αυγής,  του Νίκου Μιχαλολιάκου και των πρώην βουλευτών για σύσταση αλλά και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης είναι ιστορική, αναφέρουν τα Μ.Μ.Ε  .”Είναι ένα ηχηρό μήνυμα της Δημοκρατίας απέναντι σε κάθε μορφής φασισμό, είναι μια ιστορική νίκη των δημοκρατικών θεσμών, των κοινωνικών κινημάτων, του αντιφασιστικού αγώνα στην Ελλάδα και όχι μόνο».

Επτά πρώην βουλευτείς της ΧΑ κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η ποινή για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση είναι από 5 έως 15 έτη, με ελαφρυντικό 1-5 έτη. Η ποινή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης είναι  5-15 χρόνια κάθειρξη με ελαφρυντικό 2-8, όπως διαβάζουμε στο in.gr .

Είναι κρίσιμο επομένως το σκέλος των ελαφρυντικών που θα δοθούν στους καταδικασμένους. Αλλά και αν θα υπάρχει ανασταλτικός χαρακτήρας στις ποινές.

Είναι επομένως πολύ κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την απόφαση που θα λάβει το δικαστήριο επί των ποινών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ