Η ελληνική Ψυχή «μίλησε» – Δεν υπάρχουν λόγια για να ευχαριστήσει κάποιος τους εθελοντές στον Τιτάνιο αγώνα κατά του κορωνοϊού

Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσει κάποιος τα συναισθήματα που νιώθει για τους ακούραστους εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές που ρίχτηκαν στον αγώνα κατά του φονικού ιού που σαρώνει την χώρα  μας. Μαζί με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων δίνουν καθημερινά μια απίστευτη μάχη με τον “αόρατο εχθρό”.

Η Ψυχή του Έλληνα στις δύσκολες στιγμές «μίλησε». Η κοινωνική αλληλεγγύη δεν έχει όρια σε αυτές τις καταστάσεις.

Ο Γιώργος Καρλής είναι Παθολόγος-Εντατικολόγος. Έχει μεταβεί εδώ και μία εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, επιλέγοντας να συνδράμει εθελοντικά στον αγώνα που δίνει η συμπρωτεύουσα,  εκεί όπου μαίνεται ένας αδυσώπητος υγειονομικός πόλεμος. Ο ίδιος είναι πατέρας δύο παιδιών   . Θέλησε να πάει να προσφέρει στους συνανθρώπους τους που τον έχουν ανάγκη.

Η εθελοντική προσφορά, όπως διαβάζουμε,  δεν είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για εκείνον: Έχει επισκεφτεί την Αφρική, και συγκεκριμένα την Ουγκάντα, και την Τασμανία δύο φορές, κατά το παρελθόν.

Και τώρα  , που ξέσπασε η πανδημία στην χώρα του  αμέσως  δήλωσε την προθυμία  να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, αποτελώντας έναν από τους πρώτους γιατρούς που ταξίδεψαν από μακριά για να στρατευθούν στην «πρώτη γραμμή».

Ακολούθησαν οι δέκα εθελόντριες νοσηλεύτριες από την Κρήτη και μετά οι εθελόντριες από το  Άργος.

Όλοι τους είναι αξιέπαινοι και άξιοι συγχαρητηρίων . Καλό κουράγιο ..

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ