Η “κουκίδα” σας προσκαλεί την Παρασκευή να γνωρίσετε το έργο του Συγγραφέα & Εκπαιδευτικού Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη με αφορμή το νέο του βιβλίο

Το βιβλιοπωλείο “κουκίδα” στην Κόρινθο  μας ενημερώνει ότι την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 7.30μ.μ. θα έχει με χαρά κοντά του τον συγγραφέα και εκπαιδευτικό Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη με αφορμή το νέο του βιβλίο ”Νώε”, “μια οικολογική και πολιτική δυστοπία”, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Κίχλη”, όπως αναφέρει.

Παράλληλα όσοι βρεθούν εκεί θα γνωρίσουν και την ποιητική του συλλογή” Γυναικών τε” (εκδόσεις Εύμαρος), “όπου ο συγγραφέας (συν)ομιλεί εν κενώ για τη λατρεία, την οδύνη και την κακοποίηση της γυναίκας.”

Για το Νώε θα μιλήσει η Έλσα Λιαροπούλου, φιλόλογος- συγγραφέας

Για το ”Γυναικών τε” η Ελισάβετ Γρηγοράτου

Απαγγελία Νατάσα Γεωργίου

Η “κουκίδα” αναφέρει ακόμη για τον συγγραφέα: “Ο Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης γεννήθηκε το 1970 στο Δυτικό Πέλλας, όπου ζει μέχρι σήμερα. Εργάζεται ως φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση.

Το συγγραφικό του έργο απαρτίζεται από τρεις συλλογές διηγημάτων (Τρεις μνήμες και δύο ζωές, Μεταίχμιο 2005· Ζώνη πυρός, Μεταίχμιο 2014· Η ιδιωτική μου αντωνυμία, Κίχλη 2018), δύο νουβέλες (Καλά μόνο να βρεις, Κέδρος 2006), (Νώε, Κίχλη 2024), τέσσερα μυθιστορήματα (Το παραμύθι του ύπνου, Μεταίχμιο 2008· Αστοχία υλικού, Μεταίχμιο 2010· Έξοδα νοσηλείας, Ενύπνιο 2020· Το χιόνι των Αγράφων, Κίχλη 2021) και μία ποιητική συλλογή (Γυναικών τε, Εύμαρος 2023).

Το 2021 το μυθιστόρημά του Έξοδα νοσηλείας τιμήθηκε με το Ειδικό Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για βιβλίο που προάγει σημαντικά τον διάλογο πάνω σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα και το 2022 το μυθιστόρημά του Το χιόνι των Αγράφων απέσπασε το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού “Ο Αναγνώστης”.

Σας περιμένουμε με χαρά !” 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ