Η Ολυμπιακή φλόγα στην Κόρινθο: Ευάγγελος Γεωργακόπουλος: Μεγάλη τιμή για την πόλη μας. Θα συμμετέχουν 6 Κορίνθιοι αθλητές και ο Κορίνθιος Ολυμπιονίκης Νίκος Ξυλούρης

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την Κόρινθο, αφού ανακοινώθηκε το πρόγραμμα άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας, η οποία θα φθάσει εδώ μετά από πολλά χρόνια .

Όπως γράψαμε και σε προηγούμενη σημερινή μας ανάρτηση, στις 25 Απριλίου θα γίνει – ξανά μετά από 20 χρόνια – η άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη της Κορίνθου. Η Φλόγα θα παραμείνει στην Κόρινθο, στην πλατεία του λιμανιού στον Πήγασο, όλη τη νύχτα της ημέρας εκείνης. Την επομένη μέρα θα μεταφερθεί στην Αθήνα για να την παραλάβουν οι Γάλλοι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Δηλαδή η πόλη της Κορίνθου θα είναι ο τελευταίος σταθμός της Ολυμπιακής Φλόγας πριν την Αθήνα.

Για τη διαδικασία της λαμπαδηδρομίας και την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στην Κόρινθο μίλησε ο εντεταλμένος – για θέματα αθλητισμού και αθλητικών εκδηλώσεων – δημοτικός σύμβουλος του Δήμου κ. Ευάγγελος Γεωργακόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε σήμερα στις 12:00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργακόπουλος, στην λαμπαδηδρομία που θα διεξαχθεί στην Κόρινθο θα συμμετέχουν 6 Κορίνθιοι αθλητές καθώς επίσης και ο Ολυμπιονίκης – επίσης Κορίνθιος – αθλητής Νίκος Ξυλούρης. Η Φλόγα θα “διανυκτερεύσει” στις 25 Απριλίου στον Πήγασο και κατά τη διάρκεια του γεγονότος αυτού θα πραγματοποιηθεί πλήθος μουσικών εκδηλώσεων από πολιτιστικούς φορείς της Κορίνθου.

Αναλυτικά, ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε τα εξής:

“Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία θα διεξαχθεί στη χώρα μας από τις 16 έως τις 25 Απριλίου με τελευταίο σταθμό της Ελλάδος την Κόρινθο. Την επόμενη μέρα, στις 26 Απριλίου, η Ολυμπιακή Φλόγα θα αναχωρήσει και θα μεταφερθεί στην Αθήνα, όπου θα δοθεί στη Γαλλική Πρεσβεία οπότε θα είναι και πλέον σε Γαλλικό έδαφος.
Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πολύ σημαντικό το γεγονός το ότι ο τελευταίος σταθμός της Φλόγας θα είναι, στην Ελλάδα, η Κόρινθος.
Ο Δήμαρχός μας ο Νίκος Σταυρέλης, μαζί με τον Ολυμπιονίκη και συνδημότη μας Νίκο Ξυλούρη, ήλθαν σε επικοινωνία με την Ολυμπιακή Επιτροπή και μετά από συνάντηση που είχαν κατάφεραν να έχουμε το γεγονός της φιλοξενίας της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη μας. Η φιλοξενία αυτή θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους.
Ως εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού και διοργάνωσης αγώνων και δρομικών events, θα ήθελα να σάς αναφέρω ότι το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για την πόλη μας γιατί είναι ένα αθλητικό και ταυτόχρονα πολιτιστικό γεγονός που πραγματοποιείται κάθε 4 χρόνια και έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε την Ολυμπιακή Φλόγα στην πόλη μας μετά από 20 χρόνια.

Τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 2004. Αυτή τη φορά, το μεγάλο αθλητικό γεγονός, που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι, μάς δίνει τη δυνατότητα να προβάλλουμε την πόλη μας και να μπορέσουμε να “βγούμε” στα πέρατα της γης με τις τόσες παράλληλες ζωντανές συνδέσεις που θα γίνουν και να γίνουμε γνωστοί και σαν πόλη.
Έχουν επιλεγεί 6 αθλητές από τον Δήμο μας, σύμφωνα με τις επιταγές της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Οι αθλητές έπρεπε να έχουν κάνει κάποιες συγκεκριμένες αιτήσεις στο αντίστοιχο site της Ε.Ο.Ε. και σε συνεργασία με το Δήμο επελέγησαν κάποιοι αθλητές, οι οποίοι μαζί με τον Νίκο τον Ξυλούρη, που θα είναι ο έβδομος λαμπαδηδρόμος, θα μπορέσουν να μάς εκπροσωπήσουν την ημέρα εκείνη. Σαφώς θα υπάρξουν και ξένοι αθλητές, οι οποίοι όμως είναι επιλογές των Γάλλων συνδιοργανωτών και της Ε.Ο.Ε., στις οποίες δεν μπορούμε εμείς να έχουμε καμία αντίρρηση.
Θα σάς αναφέρω τυχαία τα ονόματα των αθλητών, χωρίς αλφαβητική σειρά. Θα αναφέρω πρώτα την κυρία Τζένη Παπαδημάτου η οποία είναι δρομέας. Στην ομάδα των επιλεχθέντων αθλητών περιλαμβάνονται και ο κ. Χαράλαμπος Λαγός, ο κ. Αλέξανδρος Σούκουλης, ο κ. Ανάργυρος Γεωργακόπουλος, ο κ. Βασίλης Στέφης και ο κ. Παύλος Τζαναβάρας, με τελευταίο – όπως προανέφερα – λαμπαδηδρόμο, που θα κάνει την αφή στον βωμό, τον κ. Νίκο Ξυλούρη.
Όλοι επελέγησαν σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις διακρίσεις που έχουν στο χώρο του αθλητισμού και σε συνεργασία με την Ε.Ο.Ε..
Η Φλόγα θα διανυκτερεύσει στις 25/4 και θα μείνει στην πόλη μας, στο λιμάνι στον Πήγασο, με τιμές αρχηγού κράτους, που σημαίνει ότι είναι πολύ σημαντικό γεγονός, οπότε καλό θα είναι να παρερευθούνε όλοι συμπολίτες μας και συνδημότες μας εκεί, ώστε να δούνε και να τιμήσουν με την παρουσία τους εκεί και αυτοί, την Φλόγα.
Θα σάς αναφέρω, συγκεκριμένα, ότι υπάρχει ένα τελετουργικό που θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια παραμονής της Φλόγας στην πόλη μας, κατά τη διάρκεια της όλης διανυκτέρευσης. Θα υπάρξει παιδική ορχήστρα, σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική του Δήμου, θα υπάρξει το “Καλογεροπούλειο” Ίδρυμα, το οποίο θα βοηθήσει κι αυτό με διάφορες μουσικές εκδηλώσεις και μουσικά δρώμενα, τα οποία θα μάς παρουσιάσει και θα έχουμε αντίστοιχα άλλα events που θα καλύψουν τη συγκεκριμένη βραδιά.
Να αναφέρω, επίσης, ότι επειδή εκείνη την ημέρα η Φλόγα ξεκινάει και θα είναι καθ’ οδόν από την Κέρκυρα προς την Κόρινθο, καλό θα είναι να παραστεί ο κόσμος από τις 7:30 μ.μ. και μετά, διότι 8:00 μ.μ. με 8:15 μ.μ. αναμένεται η Φλόγα να περάσει τους κεντρικούς δρόμους της Κορίνθου: Πατρών, Γεωργίου Παπανδρέου και Αντιστάσεως.
Σαφώς θα υπάρξουν εντολές από την Αστυνομία, θα κλείσουν κάποια κομμάτια των δρόμων αυτών, θα ζητήσουμε την κατανόηση των οδηγών και των συμπολιτών μας, γιατί – ξαναλέω – είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός.
Έχω έλθει σε συνεννόηση με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια και όλα τα αθλητικά σωματεία να συμμετέχει όλος ο κόσμος.
Είναι ένα γεγονός, το οποίο δεν το βλέπουμε συχνά, θα παρακαλέσω τον κόσμο να ‘ρθεί, να χαρεί μαζί μας.”

Γ.Π 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ