Η Πρόεδρος του “Καλογεροπούλειου” Μ. Χρισταρά μιλά στην hmerisiakorinthou.gr για την σπουδαία δράση “Ακούμε τους Νέους” 

Η κα Μαρία Χρισταρά (δεξιά)

Η Πρόεδρος του “Καλογεροπούλειου” Ιδρύματος Τεχνών και Πολιτισμού, κα Μαρία Χρισταρά μίλησε χθες στην hmerisiakorinthou.gr σχετικά με τις δράσεις του Ιδρύματος που αφορούν το πρόγραμμα “Aκούμε τους Nέους “και τις εκδηλώσεις.

Το “Καλογεροπούλειο”, που εδώ και χρόνια , προάγει τον πολιτισμό , σε συνεργασία με το Σωματείο “Διάζωμα”, το Μέγαρο Μουσικής και το Τρίτο Πρόγραμμα πραγματοποιεί μια Δράση που αφορά όλη την Ελλάδα και λέγεται “Ακούμε τους Νέους”.  Η δημιουργία της δράσης προήλθε, όπως μας είπε χαρακτηριστικά η κα Χρισταρά από την ύπαρξης κενού μεταξύ της ολοκλήρωσης  των σπουδών και της αρχής της καριέρας ενός ή μιας μουσικού.

Όπως μας είπε, μεταξύ άλλων, : “Η προκήρυξη για το πρόγραμμα στάλθηκε τον Μάρτιο που μας πέρασε σε όλη την Ελλάδα. Το σύνολο των νέων που έθεσαν υποψηφιότητα έφτασαν τα 56  άτομα, εκ των οποίων οι πρώτοι 10 (δέκα), που επελέγησαν από την κριτική επιτροπή,  ήταν υψηλότατου επιπέδου νέοι μουσικοί.  Από τους 10 υποψηφίους 3 ( τρεις) νέοι-ες σολίστ στην τελική αξιολόγηση επελέγησαν από τον κ. Γιάννη Βακαρέλη, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής για να διακριθούν. Φέτος λοιπόν, διακρίθηκαν τρείς κοπέλες νέες σολίστ, ένα βιολί, ένα βιολοντσέλο και ένα πιάνο.Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο εκδηλώσεις εντός του Καλογεροπουλείου, οι οποίες ηχογραφήθηκαν  η μία είχε προγραμματιστεί για τις 17/7/2023 κι άλλη μια εκδήλωση, η οποία αναβλήθηκε λόγω του αποκλεισμού του δρόμου με αιτία την φωτιά που ξέσπασε.

Επίσης, όπως μας είπε η κα Χρισταρά, το Σωματείο “ΔΙΑΖΩΜΑ” και το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα οργανώνουν στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης μια σπουδαία μουσική βραδιά στις 24/7/2023, όπου οι τρεις διακριθείσες σολίστ θα συμπράξουν με τον κ. Νίκο Μάνδυλα στο βιολί, τον πρώτο κορυφαίο της Κρατικής Ορχήστρας και τον κ. Ηλία Σδούκο, κορυφαίο στη βιόλα.

Στις 2 Αυγούστου, μια εκ των διακριθέντων σολίστ, η κα Αγγελική Γιαννοπούλου θα παίξει πιάνο στο προαύλιο χώρο της Παναγίας της Ελεήστριας στην Κορώνη με αρωγή του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου (Costa Navarino).  Η ίδια διακριθείσα σολίστ θα παίξει πιάνο και στις 30 Αυγούστου στην Καλαμάτα, συμμετέχοντας σε μια σπουδαία οργάνωση, τις “Ευρωπαϊκές Ημέρες Μουσικής”.

Στις 19 Αυγούστου 2023, άλλη μια εκ των διακριθέντων σολίστ, η κα Μαρία-Έλλη Πετρίδου, η οποία παίζει βιολοντσέλο θα συμπράξει με τον κ. Γιώργο Δεμερτζή, Παγκόσμιο Έλληνα βιολονίστα και με την κ. Πόπη Μαλαπάνη στο πιάνο σε μια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί σε έναν ειδυλλιακό χώρο στο Κρόθι Ερμιονίδας με την αρωγή του Ομίλου Φουρλή, ο οποίος είναι ένας εκ των χορηγών του Καλογεροπουλείου.

Αναμένονται οι ημερομηνίες για τις εκδηλώσεις του  Σεπτεμβρίου για τις νέες σολίστ, οι οποίες θα αναχωρήσουν για το εξωτερικό και θα επιστρέψουν πάλι πίσω .  Τον Νοέμβριο του 2023 θα συμμετέχουν στο 3ο φεστιβάλ Kaloy Κλασικής Μουσικής του Καλογεροπουλείου Ιδρύματος, όπου θα παίξουν με τους μεγαλύτερους  Έλληνες και Ξένους μουσικούς.

Το πρόγραμμα “Ακούμε τους Νέους” θα κλείσει τις δράσεις του στις 24 Φεβρουαρίου του 2024 με τις τρείς διακριθείσες σολίστ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η κα Μαρία Χρισταρά, ευχαρίστησε δημόσια όλους τους χορηγούς του Ιδρύματο, όπως επίσης την Περιφέρεια Πελοποννήσου και  ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα.

Τέλος η κα Χρισταρά επεσήμανε την ανάγκη να υποστηριχθεί το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα από τον δήμο, διότι χωρίς τη στήριξη του δεν θα μπορεί να “επιβιώσει”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ