Η πρόληψη των εξαρτήσεων συζητήθηκε στο Λύκειο Ζευγολατιού ανάμεσα στους μαθητές και τα επιστημονικά στελέχη του “Δίολκου”

Η πρόληψη των Εξαρτήσεων συζητήθηκε στο Λύκειο Ζευγολατιού μεταξύ των μαθητών και των επιστημονικών στελεχών του Κέντρου πρόληψης “Δίολκος” Αναστασία Μητσάκου – Ελένη Μαρία Δήμου . Με επίκεντρο την έννοια της εξάρτησης, οι μαθητές της Β΄Λυκείου διερεύνησαν τους λόγους για τους οποίους ένας νέος οδηγείται στη χρήση ουσιών, στον εθισμό στο διαδίκτυο  αλλά και στις βίαιες συμπεριφορές. Σημαντικό για αυτούς ήταν ότι μέσα από αυτή τη συλλογική συζήτηση μπόρεσαν να φτιάξουν τη δική τους ασπίδα προστασίας κατά των εξαρτήσεων, αναφέρει το Κέντρο.

Επίσης χθες ξεκίνησε με επιτυχία, η βιωματική ομάδα των μελών του Λυκείου Ελληνίδων Κιάτου με θέμα “Οίκος και Οικογένεια- Τοπία ασφάλειας” με στόχο την προαγωγή της ψυχοσυναισθηματικής Υγείας της οικογένειας μέσα από τη βελτίωση της επικοινωνίας και της ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης των μελών της και θα ολοκληρωθεί σε δέκα εβδομαδιαίες συνεδρίες. Συντονίστρια: Δήμητρα Παπαναστασίου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ