Υλικά συνταγής
1 κ.γλ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
4-5 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ούζο
1 πρέζα πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
3 κόκκινες πιπεριές, κομμένες
3 πράσινες πιπεριές, κομμένες
250 γρ. ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
Ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
1 αυγό
1 μέτρια μελιτζάνα φλάσκα
250 γρ. ντοματάκι, τριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα ζυμώνουμε σε μπολ τον κιμά με το κρεμμύδι, τη μελιτζάνα, το ψωμί, το δυόσμο, το αυγό, το ούζο, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό ώστε να είναι η ζύμη μας αφράτη.
Στη συνέχεια, πλάθουμε τη ζύμη σε κεφτέδες και τους τηγανίζουμε.
Σοτάρουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια.
Κατόπιν προσθέτουμε το τριμμένο ντοματάκι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και μισό φλιτζάνι νερό.
Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει 5 με 6 λεπτά, προσθέτουμε τους κεφτέδες και τέλος αφήνουμε να βράσει το φαγητό για 15 λεπτά περίπου.
Οι κεφτέδες με πιπεριές είναι έτοιμοι.
Καλή σας όρεξη!
Συμβουλές
Σερβίρουμε τους κεφτέδες με ρύζι πιλάφι.
supersyntages.gr