Θα γίνεται τελικά και από τα φαρμακεία το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ; Υπουργείο και φαρμακοποιοί βρίσκονται σε συζητήσεις

Επιθυμία του Υπουργείου Υγείας είναι να χρησιμοποιηθούν όλα τα “κανάλια” ακόμα και τα φαρμακεία, ώστε να γίνεται το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όπως γίνεται και με το εμβόλιο της γρίπης. Ωστόσο ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί σίγουρα ότι θα γίνει αφού το Υπουργείο βρίσκεται σε συνεννόηση με τους φαρμακοποιούς . Στο ερώτημα Δημοσιογράφου προς τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη : “Τι χρονικός ορίζοντας υπάρχει για να είναι έτοιμα τα φαρμακεία να μπορούν να διαθέσουν το εμβόλιο όπως γίνεται με το εμβόλιο της γρίπης;” ο κος Γεωργιάδης απάντησε , κατά την συνέντευξη Τύπου χθες: 

Άδωνις Γεωργιάδης: Έχω συνάντηση σήμερα, στις 16:00, με τον Πρόεδρο των φαρμακοποιών για να συζητήσουμε το θέμα αυτό. Θα χρησιμοποιήσω τις συμβουλές της κυρίας Κοτανίδου και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών εν γένει για να το κάνουμε σωστά. Εάν γίνεται, το τονίζω, γιατί δεν μπορώ να σας πω σήμερα ότι μπορεί να γίνει στο 100% , είναι κάτι που πρέπει να το δούμε στις τεχνικές του και ιατρικές του διαδρομές. Φαίνεται ότι είναι εφικτό. Εάν γίνεται, θέλουμε να το κάνουμε και εκεί. Εκείνοι το θέλουν. Και εμείς το θέλουμε. Εάν οι γιατροί μας πουν ότι μπορεί να γίνει με έναν τρόπο που θα καλύπτει και κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις τότε ναι θα το κάνουμε.

Δημοσιογράφος: Και θα γίνει άμεσα σε τέτοια περίπτωση.

Άδωνις Γεωργιάδης: Εγώ γενικά είμαι γρήγορος, δεν είμαι αργός. Η φήμη μου είναι ότι είμαι γρήγορος. Σας λέω σήμερα θα τον δω. Πόσο πιο γρήγορα; Την Παρασκευή ήρθα εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ