Θα επιστραφεί ο Ε.Φ.Κ. του αγροτικού πετρελαίου σε όλους τους αγρότες για το 2022, αλλά με μικρότερο αναλογικά ποσό ανά εκμετάλλευση

Ο  Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την συνάντηση με τους εκπροσώπους των μπλόκων, στο ΥπΑΑΤ ανακοίνωσε την επιστροφή του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου σε όλους τους αγρότες για το 2022, αλλά με μικρότερο αναλογικά ποσό ανά εκμετάλλευση. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον κ. Χρ. Σταϊκούρα, το κονδύλι για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που πλήττει τον αγροτικό κόσμο θα είναι αυξημένο κατά 20 εκατ. ευρώ. Απ’ αυτά τα 10 εκατ. ευρώ θα δοθούν προκειμένου να αυξηθεί το κονδύλι για την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης. Το συνολικό ύψος της επιστροφής αναμένεται να φτάσει τα 60 εκατ. ευρώ.

Το ύψος της επιστροφής στο αγροτικό πετρέλαιο θα οριοθετείται από τον αριθμό των στρεμμάτων και το είδος καλλιέργειας όπως δηλώνεται στο ΟΣΔΕ, σε συνδυασμό με τα τιμολόγια αγοράς πετρελαίου κίνησης, όπως θα δηλωθούν από το δίκτυο εμπορίας καυσίμων στη φορολογική αρχή (Mydata). Επιπλέον, στην οριοθέτηση των επιδοτούμενων λίτρων ανά στρέμμα, θα ληφθεί υπόψη και το ύψος των δηλωθέντων εσόδων από παραγωγή των ετών 2019, 2020, 2021. Τα ακριβή όρια των επιδοτούμενων λίτρων ανά στρέμμα και είδος καλλιέργειας, σε συνδυασμό με το ύψος δηλωθέντων εσόδων, θα είναι γνωστά μετά την ολοκλήρωση υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ τον Οκτώβριο και η επιστροφή του ΕΦΚ αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ