Θεώνη Μαυροματίδου στην hmerisiakorinthou.gr για τις εκδηλώσεις της Αποκριάς : “Όλοι μαζί μπορούμε. Δήμος, Σύλλογοι, καταστήματα. Όλοι μαζί για έναν καλύτερο διευρυμένο Δήμο”

Στην χθεσινή αποκλειστική μας συνέντευξη με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Θεώνη Μαυροματίδου, μιλήσαμε και για το πρόγραμμα των επομένων εκδηλώσεων του καρναβαλιού, που διοργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους, φορείς και εμπορικά καταστήματα. Ήδη έχουν γίνει πολλές όμορφες εκδηλώσεις και συνεχίζονται με πολύ κέφι .

Όπως μας τόνισε η Αντιδήμαρχος, οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για όλους τους πολίτες οι οποίοι καλούνται να συμμετέχουν με τις οικογένειές τους και κυρίως με τα παιδιά τους, για να διασκεδάσουν. “Το μήνυμά μας” – είπε η κα Μαυροματίδου – “είναι ότι όλοι μαζί μπορούμε. Δήμος, Σύλλογοι, καταστήματα. Όλοι μαζί για έναν καλύτερο διευρυμένο Δήμο”.

Αναλυτικά, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας ανέφερε τα εξής για τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού στην hmerisiakorinthou.gr :

“Φέτος κάναμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια. Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε, φυσικά, από το Λουτράκι, που είναι η μητρόπολη του Δήμου με πάρα πολλές εκδηλώσεις καθημερινά. Μετά, συνεχίζονται στους Αγίους Θεοδώρους, σε Περαχώρα, ΄Ισθμια, Πίσια και Σχίνο. Υπάρχει ένα ενοποιημένο πρόγραμμα που κυκλοφόρησε σε όλα τα social media, στην ιστοσελίδα του Δήμου, σε αφίσες και banners για να μπορεί ο κόσμος να βλέπει. Όλος ο κόσμος είναι ευπρόσδεκτος στις εκδηλώσεις που γίνονται. Να πάρουν τα παιδιά τους και να ‘ρθουν να συμμετέχουνε.

Την Κυριακή κάναμε ένα πολύ πετυχημένο αποκριάτικο παιδικό πάρτυ. “Βούλιαξε” η πλατεία του ΟΣΕ από παιδιά, μικρούς και μεγάλους. Με το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, με το παιδικό αποκριάτικο πάρτυ, με τη φιλαρμονική του Δήμου, που έδωσε τη δική της νότα, πολλά εδέσματα για όλους και όλα τα παιδιά υπήρχανε και μοιραστήκανε από το Δήμο, μαζί με σφυρίχτρες και σερπαντίνες, έτσι ώστε το κλίμα να έχει έναν χαρακτήρα όσο πιο όμορφο και υπέρ των παιδιών.

Τώρα έχουμε, από δω και πέρα, στην πορεία μας:
– Την Παρασκευή 15 Μαρτίου, καντάδες στο Λουτράκι από τη χορωδία Λουτρακίου, στις 7:30 μ.μ.
– Το Σάββατο 16 Μαρτίου, το πρωί, έχουμε το μεγάλο παιδικό αποκριάτικο πάρτυ στους Αγίους Θεοδώρους με κυνήγι (κρυμμένου θησαυρού) και φυλαρμονική και στις 6:00 μ.μ. ξεκινάμε στην Πλατεία του ΟΣΕ και καταλήγουμε στην Πλατεία της 25ης Μαρτίου την παραδοσιακή συναυλία με τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων Πολιτιστικών Συλλόγων. Συμμετέχει η ορχήστρα του Γιάννη Παυλόπουλου.
– Την Κυριακή 17 Μαρτίου, έχουμε την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο Λουτράκι με παρουσιάστρια την Άντυ Καραγιάννη. Συμμετέχουν πάρα πολλοί φορείς, πολλοί καρναβαλιστές, γύρω στα 1.500 άτομα. Μετά, ακολουθεί η συναυλία της Ζοzefin, την οποία ανοίγουν ένα τοπικό συγκρότημα, οι Lockstairs, και μετά έχουμε τη συναυλία με τη Zozefin. Kαι μετά έχουμε το “κάψιμο” του καρνάβαλου στο λιμάνι και την τελετή λήξης του καρναβαλιού.
– Παράλληλα, στους Αγίους Θεοδώρους, την ίδια μέρα λίγο νωρίτερα, υπάρχει κι εκεί παρέλαση καρναβαλιστών, έχουμε κι εκεί καύση καρνάβαλου και τον Τριαντάφυλλο ως καλλιτέχνη.
Πάρα πολλά άτομα έχουνε δηλώσει συμμετοχή και όλοι οι φορείς, η τοπική κοινωνία των Αγίων Θεοδώρων, έχουνε δηλώσει συμμετοχή για την τελετή της κεντρικής παρέλασης.
-Την Καθαρά Δευτέρα, παντού, σε όλα τα μέρη του Δήμου μας γίνονται “Κούλουμα”. Παντού, με χορηγία του Δήμου και του Sportscup και της Γέφυρας. Πολλοί χορηγοί σε όλες τις εκδηλώσεις, έτσι ώστε να μπορούμε να είμαστε κοντά στους συλλόγους και τους φορείς που αγκάλιασαν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς.
-Την Καθαρά Δευτέρα έχουμε επίσης τον Χορό της Τράτας στο Λουτράκι στις 5:00 μ.μ., σε συνδιοργάνωση με τον Σύνδεσμο Λουτρακιωτών-Περαχωρητών “ο Ιβύκος”, στην Πλατεία 25ης Μαρτίου.
-Το πρωί της Καθαρά Δευτέρα έχουμε “το πέταγμα του χαρταετού” σε συνδιοργάνωση με τον Αθλητικό Όμιλο “Στρατηλάτη” και τον Αθλητικό Σύλλογο Αγίων Θεοδώρων. Στη συνέχεια υπάρχει “ο βλάχικος γάμος” από τα ΚΑΠΗ των Αγίων Θεοδώρων στις 5:00 μ.μ. και παντού υπάρχουνε “Κούλουμα”, στο Χορό της Τράτας, στο “πέταγμα του χαρταετού”.
-Στα Ίσθμια, την Καθαρά Δευτέρα 11:00 π.μ. θα έχουμε παραδοσιακά “Κούλουμα” με συνοδεία μουσικής, σε συνδιοργάνωση με τον Λαογραφικό Σύλλογο Ισθμίας.
-Στο Σχίνο, σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο “τα Γεράνεια” και σε συνεργασία με την Κοινότητα Πισίων, θα υπάρχουν κι εκεί ορχήστρα και σαρακοστιανά εδέσματα.
-Και στην Περαχώρα, την Καθαρά Δευτέρα από τις 10:00 π.μ. έως τις 1:30 μ.μ., στην είσοδο της πόλης, σαρακοστιανά εδέσματα, χορός και μουσική. Στις 11:00 π.μ. “πέταγμα χαρταετού” για όλα τα παιδιά και στις 1:30 μ.μ. αποχαιρετάμε τις Απόκριες γύρω από τη φωτιά. Η συνδιοργάνωση είναι με τον Προοδευτικό, Εκπολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Περαχώρας.

Θα ήθελα, τέλος, να αναφέρω ότι και ο Εμπορικός Σύλλογος Λουτρακίου, το Σάββατο το πρωί θα κάνει ένα event, το οποίο θα το κοινοποιήσω και σύντομα με αφίσα, όπου πολλά μαγαζιά θα έχουν μουσική ζωντανή, με χορούς και διασκέδαση και εδέσματα προς όλους τους παρευρισκόμενους. Και μεμονωμένα καταστήματα μαζί με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων κάνουν τις εκδηλώσεις τους με μεγάλη διάθεση και ο Δήμος είναι κοντά σε όλους, όσο μπορεί την κάθε φορά. Και αυτό είναι το μήνυμά μας: “Όλοι μαζί μπορούμε. Δήμος, Σύλλογοι, καταστήματα. Όλοι μαζί για έναν καλύτερο διευρυμένο Δήμο”.

Γ.Π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ