Κάτι φαίνεται να αλλάζει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά τον σεισμό στην γειτονική χώρα…

φωτο in.gr

Κάτι φαίνεται να αλλάζει στις ελληνοτουρκικές σχάσεις, μετά τον σεισμό στην γειτονική χώρα και την μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια, έμπρακτα της χώρας μας. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε τον θετικό αντίκτυπο της αλληλεγγύης που προσέφερε η Ελλάδα στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό . Σε αναφορά και για την Ελλάδα είπε μεταξύ άλλων: «Με τον σεισμό ανοίξαμε μια νέα σελίδα με την Ελλάδα». Άλλωστε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είχε ευχαριστήσει τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης, κ. Στυλιανίδη για την βοήθεια που έστειλε η χώρα στην Τουρκία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες στις 10:30 το βράδυ με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την ανθρωπιστική βοήθεια που απέστειλε η χώρα μας στον  τουρκικό λαό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε λόγο για πολύ ουσιαστική και όχι συμβολική, καθώς όλα τα πράγματα που περιλαμβάνονται στην ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα και στις ανάγκες της Τουρκίας για να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τον σεισμό.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε στον κ. Τσαβούσογλου ότι όπως δεσμεύτηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η χώρα θα είναι στο πλευρό της Τουρκίας για όσο χρειαστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ