Κίνητρα για νέες προσλήψεις και στο νομό μας δίνει το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα θέσεων εργασίας

Μεθαύριο Πέμπτη  1η Οκτωβρίου ξεκινά το ανοικτό πρόγραμμα των 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας. Το νέο αυτό πρόγραμμα  επιδοτεί για 6 μήνες όλο το μη  μισθολογικό κόστος που επωμίζονται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι .Έχει συνολικό προϋπολογισμό 345 εκατ. ευρώ. Υπάρχει  ειδική μέριμνα για τους μακροχρόνια άνεργους καθώς η κάθε θέση εργασίας θα επιδοτείται επιπλέον με 200 ευρώ επί του καθαρού μισθού, πέραν της κάλυψης του μη μισθολογικού κόστους ενώ θα καλύπτει και τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα αδείας.

Έχει όλες τις προϋποθέσεις  και τα κίνητρα  για νέες προσλήψεις ενώ, παράλληλα, εξασφαλίζει, με ειδική ρήτρα, τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Το πρόγραμμα θα «τρέχει» μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

Για κάθε νέα θέση που δημιουργείται και εντάσσεται στο παρόν πρόγραμμα, επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένου και εργοδότη, ανεξαρτήτως του ύψους του μηνιαίου μισθού, καθώς και οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές σε δώρα και επίδομα αδείας, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών.

Oι επιχειρήσεις – εργοδότες που εντάσσονται στο πρόγραμμα υποβάλλουν τη σχετική Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ).

Να θυμίσουμε πως το νέο αυτό Πρόγραμμα είχε προαναγγείλει από την Δ.Ε.Θ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ