Κατσικάκι με αγκινάρες αυγολέμονο

Υλικά

1 1/2 κιλό κατσίκι σε μερίδες

8 αγκινάρες (κατεψυγμένες)

3 πατάτες κομμένες

5 φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα σε φέτες)

1 ματσάκι φρέσκος άνηθος ή μάραθος ψιλοκομμένος

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

1 μικρό ποτήρι Βιτάμ Culinesse

Αλάτι

Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Χυμός λεμονιού από 2 λεμόνια

2 αυγά

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το Βιτάμ Culinesse και τσιγαρίζουμε το κρέας για μερικά λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία.

Παράλληλα, σε άλλο σκεύος σοτάρουμε με λίγο Βιτάμ Culinesse τις αγκινάρες, τις πατάτες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Όταν το κρέας μισοψηθεί, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα σοταρισμένα υλικά και λίγο ζεστό νερό.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας και τα λαχανικά.

Τέλος, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε σταδιακά το χυμό λεμονιού και μερικές κουταλιές ζουμί από το φαγητό.

Περιχύνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και κουνάμε να πάει παντού.

Πασπαλίζουμε το φαγητό με τον ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό και σερβίρουμε, όσο είναι ακόμη ζεστό.

vitam.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ