Κολοκύθια παπουτσάκια, η απόλυτη νοστιμιά!

Υλικά συνταγής
  • 2 κιλά κολοκύθια μέτρια
  • Μισό φλ.τσ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το άλειμμα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 φλ.τσ. κεφαλοτύρι
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 φλ.τσ. γάλα
  • Μισό φλ.τσ. φρυγανιά, τριμμένη
  • Μισό φλ.τσ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα, πλένουμε τα κολοκύθια και αφαιρούμε το πάνω και κάτω μέρος τους.

Τα κόβουμε κατά μήκος στη μέση, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε προ-σεκτικά για να μη σπάσουν.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε την ψίχα τους.

Στη συνέχεια, σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο.

Αλέθουμε την ψίχα των κολοκυθιών, την προσθέτουμε στο τηγάνι και την αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ζωηρά.

Έπειτα αναμειγνύουμε το κορν φλάουρ με το γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύοντας το με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει ελαφρά.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει λίγο, προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί με τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.

Κατόπιν, ανακινούμε το μείγμα για να ανακατευτεί καλά.

Γεμίζουμε τα κολοκύθια και τα τοποθετούμε στο ταψί.

Τέλος, τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά, μέχρι να πά-ρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα.

Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

supersyntages.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ