Κολυμβητής 100 χρόνων έκανε κατάδυση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα!

Και όμως είναι αλήθεια! Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, ένας κολυμβητής 100 χρόνων, “έκλεψε την παράσταση” και αποθεώθηκε από το κοινό. Είναι Ιρανός αθλητής των καταδύσεων. Όπως διαβάζουμε στο in.gr (από όπου και η φωτογραφία), ο Τάγκι Ασκάρ βούτηξε από το βατήρα του ενός μέτρου . Με άψογο στιλ, παρά τα χρόνια του, αποθεώθηκε από τον κόσμο και με μεγάλη συγκίνηση δέχθηκε ένα χρυσό μετάλλιο για τη συμβολική συμμετοχή του που στέλνει πάρα πολλά μηνύματα για την ανθρώπινη θέληση και την ενασχόληση με τον αθλητισμό!

Για τον αιωνόβιο Ασκάρ έχουν περάσει 73 χρόνια από το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο στους πρώτους Ασιατικούς Αγώνες στο Νέο Δελχί το 1951 και 59 χρόνια από τότε που αποσύρθηκε επίσημα, σε ηλικία 41 ετών, έχοντας κατακτήσει μάλιστα το τελευταίο του χρυσό.

Μιλώντας στους διοργανωτές, είπε ότι είχαν μία μικρή πισίνα σπίτι και έτσι ξεκίνησε τις πρώτες βουτιές, ενώ λίγο αργότερα άρχισε τις καταδύσεις σε μία κοντινή κανονική πισίνα! Από τότε δεν σταμάτησε τις καταδύσεις και όπως αποκάλυψε, δεν υπάρχει μυστικό, απλώς η αγάπη για το άθλημα. «Αγαπούσα τις καταδύσεις από την εφηβική μου ηλικία μέχρι σήμερα. Πάντα μου άρεσαν οι καταδύσεις. Τίποτα δεν έχει αλλάξει από το 1951 έως τώρα, εκτός από την απόδοσή μου!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ