Συστατικά
- 1 μέτριο μπρόκολο
- 1 μέτριο κουνουπίδι
- 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή κίτρινο τυρί της αρεσκείας σου
- 2 κ.σ. τυρί κρέμα
- 4 κ.σ. γάλα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένουμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο με άφθονο νερό και το κόβεις σε μικρά μπουκέτα
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό τα βράζεις για 15 περίπου λεπτά
- Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο
- Προσθέτεις το γάλα και το τυρί κρέμα και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Προσθέτεις μισό τριμμένο τυρί και συνεχίζεις το ανακάτεμα
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζεις τα βρασμένα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και το το μείγμα με το γάλα και το τυρί
- Με την ξύλινη κουτάλα ανακατεύεις ώστε να απλωθεί η κρέμα σε όλη την επιφάνεια
- Προσθέτεις το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνεις τα λαχανικά στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά
- Σερβίρεις αμέσως.
tlife.gr