Κυριάκος Μητσοτάκης: «..Τα επόμενα βήματά μας θα μας βγάλουν στο ξέφωτο..»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος  Μητσοτάκης, στο μήνυμά του  για τη νέα χρονιά μεταξύ  άλλων αναφέρει :«Συμπολίτες μου, Αφήνουμε πίσω μία χρονιά γεμάτη δυσκολίες, αλλά και μεγάλες προσπάθειες. Και υποδεχόμαστε μια νέα, συνεχίζοντας τον ίδιο αγώνα. Γιατί μπορεί το 2021 να κλείνει σχεδόν όπως ξεκίνησε: με επιφυλακή για την πανδημία και προσοχή στην οικονομία. Έχει μεσολαβήσει, ωστόσο, ένα θαύμα της επιστήμης.

Σκεφτείτε ότι πριν από έναν ακριβώς χρόνο έφταναν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια. Και, σήμερα, το 80% των ενηλίκων Ελλήνων, 4 στους 5 δηλαδή, έχει επιλέξει να θωρακίσει την Υγεία του και να προστατεύσει αυτούς που αγαπά. Ενώ η χορήγηση της τρίτης δόσης, αλλά και ο εμβολιασμός των παιδιών προχωρά ταχύτατα.

Γνωρίζω ότι αλλιώς ελπίζαμε να περάσουμε την Πρωτοχρονιά. Η μετάλλαξη «Ο» όμως, σαρώνει, πια, ολόκληρο τον πλανήτη. Έχει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα. Όμως φαίνεται και να προκαλεί χαμηλότερη νοσηρότητα…..

Δεν θα κρυφτώ, πάντως, πίσω από ευνοϊκούς δείκτες και αριθμούς. Είναι σίγουρο ότι στις αλλεπάλληλες μάχες με τον ιό υπήρξαν και αστοχίες. Και ότι η ευημερία της χώρας θέλει καιρό για να φτάσει στο μέσο πορτοφόλι. Πολύ περισσότερο, όταν η παγκόσμια ενεργειακή κρίση χτυπά, παράλληλα, και τη δική μας πόρτα.

Όμως, όσο σίγουρος είμαι πως τα προηγούμενα βήματά μας δεν ήταν αυτονόητα, άλλο τόσο πιστεύω ότι τα επόμενα θα μας βγάλουν στο ξέφωτο. Γι’ αυτό και ένα μπορώ να υποσχεθώ: ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά θα είμαστε εδώ, στο πλευρό του κάθε Έλληνα, της κάθε Ελληνίδας. Διορθώνοντας τα λάθη μας. Ακούγοντας τις φωνές σας. Και δίνοντας λύσεις, όποτε και όπου απαιτείται….

Συμπολίτες μου,

Το 2021 που φεύγει υπενθύμισε σε κάθε γωνιά του κόσμου πόσο ευάλωτοι είμαστε σε γεγονότα όπως οι πανδημίες και τα ξεσπάσματα της κλιματικής κρίσης. Ανέδειξε τη σημασία του υπερεθνικού συντονισμού. Αλλά και τις μεγάλες παγίδες που παραμονεύουν στο δρόμο μας.

Πρόκειται για διδάγματα που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το 2022, επαναφέροντας ξανά στο προσκήνιο την πανάρχαια αρετή των Ελλήνων: τη δύναμή μας να μετατρέπουμε τα προβλήματα σε ευκαιρίες. Τα εμπόδια σε εφόδια. Και αυτό θα είναι, ίσως, η πιο ταιριαστή τιμή στα 200 χρόνια ελευθερίας που γιορτάσαμε φέτος. Άλλωστε και εκείνα μία διαδρομή διαδοχικών θριάμβων και προκλήσεων υπήρξαν. Σε αυτόν το δρόμο διεκδίκησης της προόδου θα συνεχίσουμε…”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ