Κ. Κόλλιας: “Κοινός παρονομαστής είναι η άμεση εκτίμηση των ζημιών και η δίκαιη αποκατάσταση εισοδήματος για τους παραγωγούς..”

Στη σύσκεψη στο Δημαρχείο Νεμέας  που πραγματοποιήθηκε χθες, με κεντρικό θέμα συζήτησης τις τεράστιες ζημιές που έχουν προκληθεί στις καλλιέργειες σταφίδας και σε αμπελώνες του Δήμου Νεμέας, συμμετείχε και ο Βουλευτής Κώστας Κόλλιας .Σχετικά με το θέμα, ο κ. Κόλλιας έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Πρόσφατα πραγματοποίησα αυτοψίες με τον Διευθυντή ΕΛΓΑ Πάτρας – επικεφαλής κλιμακίου σε αμπελώνες των Δήμων Κορινθίων, Σικυωνίων και Βέλου-Βόχας, όπου διαπιστώσαμε τεράστιες ζημιές από τούς παρατεταμένους καύσωνες.

Σήμερα, με τους συναδέλφους και Υφυπουργούς, κκ. Χ. Δήμα και Ν. Ταγαρά, τον Δήμαρχο Νεμέας, κ. Κ. Φρούσιο, τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Πάτρας, κ. Γ. Τσιλιγιάννη, τον Προϊστάμενο ΔΑΟΚ, κ. Γ. Μουτάφη, Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων και εκπροσώπους των αγροτών, πραγματοποιήσαμε αυτοψίες σε πολλές αμπελοκαλλιέργειες του Δήμου Νεμέας.

Μετά λύπης μου διαπίστωσα πως οι έντονες και παρατεταμένες βροχές προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες της κορινθιακής σταφίδας, των επιτραπέζιων και οινοποιήσιμων σταφυλιών.

Ήδη έχω ενημερώσει τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, και του έχω ζητήσει την αρωγή του. Κοινός παρονομαστής είναι η άμεση εκτίμηση των ζημιών και η δίκαιη αποκατάσταση εισοδήματος για τους παραγωγούς που η σοδειά τους είναι στα πρόθυρα της συγκομιδής και έχουν προβεί σε όλα τα απαιτούμενα έξοδα.

Την επόμενη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η σύγκληση ευρείας σύσκεψης στο γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γ. Γεωργαντά. Στη διάρκεια της σύσκεψης, θα εξεταστούν οι αναφορές των ζημιών καθώς και ο τρόπος κάλυψης των ζημιωθέντων παραγωγών.

Εκφράζω την αισιοδοξία μου πως και αυτή τη φορά ο ΕΛΓΑ και η κυβέρνηση θα σταθούν αρωγοί σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταβολή δίκαιων και έγκαιρων αποζημιώσεων στους φίλους παραγωγούς. Είναι δεδομένο ότι παραμένω δίπλα στους δοκιμαζόμενους παραγωγούς του Νομού μου και ασφαλώς θα τους κρατώ ενήμερους για τις εξελίξεις.».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ