Μέτρα ανακούφισης, αποζημίωσης  και στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται από τις πυρκαγιές  από το ΥΠ.ΟΙΚ

φωτο πηγη: in.gr

Μέτρα αποζημίωσης και στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται από τις πυρκαγιές και μέτρα ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας και αποκατάστασης του φυσικού πλούτου της χώρας  ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται , μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση : «Για την υλοποίηση αυτών, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δρομολογείται η κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού.

Συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 500 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία του απαραίτητου δημοσιονομικού χώρου προκειμένου να χρηματοδοτηθούν – εφέτος – παρεμβάσεις αποκατάστασης δασών, οικισμών και σχετικών υποδομών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, και να υλοποιηθούν – άμεσα – τα μέτρα ενίσχυσης των πληττόμενων περιοχών, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Η εκταμίευση των σχετικών κονδυλίων θα γίνεται μετά από εισήγηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής, η οποία συστήθηκε τον Μάρτιο του 2021.»

Μεταξύ  άλλων προβλέπεται η Παροχή Στεγαστικής Συνδρομής σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για την αποκατάσταση κτιρίων και αποζημιώσεις για οικοσκευή νοικοκυριών, η  Επιχορήγηση επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πυρκαγιά, απαλλαγή για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και αγροτικών εκμεταλλεύσεων, του επιστρεπτέου μέρους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Επίσης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, η  Επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης, η αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων, η αναστολή ασφαλιστικών εισφορών και δανειακών υποχρεώσεων  και η αναστολή διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ