Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Πώς μπορείτε να εξοφλήσετε τον φόρο που θα βεβαιωθεί

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έχει πάρει παράταση μέχρι τις 10 Σεπτμεβρίου .Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη από το Υπουργείο Οικονομικών, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, αλλά και για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης.

Μετά απο αυτήν και αφού βεβαιωθεί ο φόρος εισοδήματος που πρέπει να πληρωθεί, οι φορολογούμενοι μπορούν να τον εξοφλήσουν ως εξής, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί:

  • Η καταβολή των δύο πρώτων μηνιαίων δόσεων μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

– Για την παροχή έκπτωσης 3% στο συνολικό ποσό του οφειλόμενου φόρου που προκύπτει από τη φορολογική δήλωση, τα φυσικά πρόσωπα θα έπρεπε να υποβάλουν τη δήλωσή τους μέχρι τις 27 Αυγούστου και να καταβάλουν εφάπαξ τον φόρο μέχρι και τις 31 Αυγούστου.

– Αν η δήλωση υποβληθεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει μέχρι τις 17 του ίδιου μήνα να πληρωθούν δύο δόσεις (του Ιουλίου και του Αυγούστου) και στις 30 Σεπτεμβρίου μία ακόμη δόση, η τρίτη μέσα στον ίδιο μήνα.

– Πληρωμή με κάρτα. Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό του φόρου με την πιστωτική κάρτα. Ο φορολογούμενος που θα επιλέξει να πληρώσει ολόκληρο το ποσό εφάπαξ με την κάρτα του μέχρι τα τέλη Αυγούστου, θα πάρει την έκπτωση του 3% και θα πληρώσει τον φόρο σε 12 άτοκες δόσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ