Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν μπει σταδιακά σε εφαρμογή τα τρία προγράμματα του «Εξοικονομώ»

Τρία είναι τα προγράμματα με τίτλο «Εξοικονομώ» που θα υλοποιήσει άμεσα η κυβέρνηση. Το πρώτο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή» ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες. Λίγο αργότερα, πιθανώς εντός του Ιουνίου, όπως αναφέρει ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος», αναμένεται η εκκίνηση του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων του Δημοσίου «ΗΛΕΚΤΡΑ» ενώ για τον Σεπτέμβριο δρομολογείται και το «Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις», το οποίο θα προωθεί και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων στις στέγες των κτιρίων τους.

«Μετατρέπουμε την εξοικονόμηση ενέργειας σε «ασπίδα» κάθε πολίτη και κάθε επιχείρησης απέναντι στους εκβιασμούς όσων ποντάρουν στην άσκοπη σπατάλη της», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού πακέτου στήριξης των καταναλωτών από την ενεργειακή ακρίβεια.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα απόσυρσης και αντικατάστασης των παλιών, ενεργοβόρων κλιματιστικών και ψυγείων, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα ωφελήσει περί τα 200.000 νοικοκυριά. Αναμένεται να ανακυκλωθούν πάνω από 380.000 παλιές συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ