Μία ανεπανάληπτη εμπειρία και γνωριμία με τα ευρήματα των πρόσφατων ανασκαφών στην Αρχαία Κόρινθο….!

Μία ανεπανάληπτη γνωριμία με τα ευρήματα που ήρθαν στο φως από τις πρόσφατες ανασκαφές στην Αρχαία Κόρινθο , είχαν σήμερα το πρωί, όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και ήταν εκεί!

Οι Ανασκαφές Κορίνθου της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών,  με την υποστήριξη  της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας και του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου «Η Τριήρης» παρουσίασαν τα ευρήματα των πρόσφατων ανασκαφών από την περιοχή βόρεια του Θεάτρου. Και ήταν πράγματι εκπληκτικά! Η ιστορία του τόπου «ξετυλίχθηκε» μέσα από την πολύ όμορφη αφήγηση του επικεφαλής των ανασκαφών μέσα από το σκάμμα και μετέπειτα στο υπαίθριο χώρο του Αρχαιολογικού μουσείου, από την Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Ανασκαφών.

Περιγραφές που μας “ταξιδεύουν” τότε… σε άλλες εποχές που οι πρόγονοί μας  έφτιαχναν περίτεχνα (Ρωμαϊκά) λουτρά με ωραία μάρμαρα και σχέδια και εξαιρετικά δημιουργήματα τόσο στην πλαστική όσο και στην αγγειογραφία και φυσικά την αρχιτεκτονική! 

Παρόντες και ο Βουλευτής Γιώργος Ψυχογιός, η Εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  Αθηνά Κόρκα, ο ειδικός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Κορινθίων, Βαγγέλης Γεωργακόπουλος, ο Γραμματέας του Δήμου Κορινθίων Βασίλης Μπαλάφας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Απόστολος Παπαφωτίου, ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Κ Γιώργος Παπαμιχαήλ , κ.α

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ