Μανιταρόσουπα

Υλικά συνταγής

    1 σακουλάκι κατεψυγμένα μανιτάρια,  σε φετάκια

    1 ματσ. μαϊντανό

    1 ματσ. άνηθο

    2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

    2 αυγά

    Χυμός 2 λεμονιών

    2-3 κ.σ. ρύζι

Εκτέλεση

Αρχικά, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τέλος τον άνηθο και τον μαϊντανό (ψιλοκομμένα).

Όταν μαραθούν λιγάκι, προσθέτουμε το νερό (1/2 – 1 1/2 λίτρο) ανάλογα με το πόσο πυκνή θέλουμε τη σούπα. Μόλις βράσει η σούπα ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά ακόμη.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Χτυπάμε αρχικά τα 2 ασπράδια μόνα τους, στη συνέχεια προσθέτουμε και τους κρόκους και τέλος το χυμό λεμονιού.

Στο παραπάνω μείγμα συνεχίζοντας να ανακατεύουμε ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά και το ζουμί της σούπας.

Όταν έχουμε προσθέσει περίπου 1 ποτήρι από το ζουμί, τότε το γυρίζουμε όλο στην κατσαρόλα και σβήνουμε το μάτι

Τέλος, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

Η σούπα μας είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

 Για έξτρα νοστιμιά, μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα μας φύλλα μαϊντανού ή και σέλινο για πιο έντονη γεύση

πηγή: supersyntages.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ