Μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία από περιστατικά γρίπης και κορωνοϊού. «Δεν υπάρχει κανένας φόβος και κανένας πανικός” απαντά ο Υπουργός Υγείας

Μεγάλη αύξηση παρατηρείται στις εισαγωγές στα νοσοκομεία από περιστατικά γρίπης και κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα , αφού τα κρούσματα έχουν πολλαπλασιαστεί , βρισκόμενοι στην κορύφωση των ιώσεων. Γι’ αυτό εξάλλου και ο ΕΟΔΥ εξέδωσε οδηγίες για τα σχολεία , ώστε να μην υπάρξει ραγδαία μετάδοση των ιώσεων. 

Στη συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης  στην εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» με τον Γιώργο Αυτιά, στον ΣΚΑΪ, απαντώντας στο το αν υπάρχει έξαρση του Covid και αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία, είπε:

«Δεν υπάρχει κανένας φόβος και κανένας πανικός. Δεν υπάρχει αυτή η εικόνα την οποία προσπαθούν να βγάλουν προς τα έξω. Υπάρχει μία αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία, πού όμως; Ούτε στις εντατικές ούτε στους θανάτους. Υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στις εισαγωγές, διότι έχουμε ταυτόχρονα την κορύφωση δύο επιδημιών, του Covid και της γρίπης. Όμως, τα γενικά στοιχεία φέτος είναι πολύ καλύτερα από πέρσι, είναι απολύτως υπό έλεγχο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να καλλιεργήσουμε πανικό και ανησυχία».

«Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η πίεση αυτή τη στιγμή στο σύστημα είναι το 1/10 από την εποχή που ήμασταν σε πίεση. Δεν υπάρχει ζήτημα. Να ακούν, όμως, οι ασθενείς τις συμβουλές των γιατρών τους και να μην κάνουν του κεφαλιού τους. Να τηρούν τις οδηγίες των γιατρών».

«Οι γιατροί υπολογίζουν ότι η κορύφωση αυτών των δύο επιδημιών θα γίνει σε περίπου 2-3 εβδομάδες από σήμερα. Άρα, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα δούμε την κορύφωση αυτού του φαινομένου και από τον Φεβρουάριο θα αρχίσει σιγά, σιγά να αποκλιμακώνεται ως τον Μάρτιο όπου θα έχει τελειώσει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ