Μεγάλο το ενδιαφέρον από τους γιατρούς για τον «Προσωπικό γιατρό» – Θάνος Πλεύρης : “Δεν είναι στόχος μας να θεραπεύουμε τον ασθενή μόνο, είναι να τον κρατήσουμε υγιή”

Αναφερόμενος στον προσωπικό γιατρό,  από το βήμα του 26ου Συνεδρίου του Economist ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε, μεταξύ άλλων :

«Θεωρούμε ότι η μεταρρύθμιση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, πραγματικά είναι μία τομή. Είναι μεταρρύθμιση που την πιστεύει ο Πρωθυπουργός, την πιστεύω κι εγώ ως Υπουργός, είναι ο προσωπικός γιατρός και ήδη η πρώτη εβδομάδα που έχουμε ανοίξει το σύστημα η επιθυμία των ιατρών να εγγραφούν έχει ξεπεράσει την προσδοκία μας. Διότι για πρώτη φορά ερχόμαστε να δώσουμε ρεαλιστικά χρήματα στους γιατρούς. Είναι χρήματα που θα φτάνουν τις 70 χιλιάδες ευρώ το έτος, όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ σοβαρά χρήματα για τα ελληνικά δεδομένα και υπάρχει και ένα ρεαλιστικό πλαίσιο ωραρίου με ραντεβού που κλείνονται από 15 ώρες την εβδομάδα έως 35 ώρες την εβδομάδα.

Καλούμε λοιπόν τους γιατρούς να ενταχθούν. Θεωρούμε ότι μέχρι 31/7 που έχουμε δώσει το χρόνο μπορεί να μη χρειαστεί προθεσμία, η πληθώρα των γιατρών είναι τέτοια που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τις οποίες έχουμε. Και αυτή τη μεταρρύθμιση την πιστεύουμε και γι΄ αυτόν το λόγο και εδώ πέρα υπήρξε κι ένα κομμάτι διαπραγμάτευσης, γιατί είναι μία μεταρρύθμιση που έχει καθυστερήσει. ……Πρέπει να πάμε στην ουσία της μεταρρύθμισης, στον Έλληνα πολίτη και καμία υποχρέωση να μην είχαμε, αυτή τη στιγμή παρέχουμε σε όλους τους Έλληνες δωρεάν γιατρό. Και πολλές φορές καθόμαστε στις κυρώσεις που υπάρχουν για όποιον δεν ενεγράφη στο γιατρό, θα τις αναφέρουμε κι αυτές. Πάμε όμως στην ουσία, αυτή τη στιγμή ο Έλληνας πολίτης κάθεται, έχει ένα πρόβλημα, δεν τον κατευθύνει κανένας, ούτε για προληπτικές εξετάσεις, ούτε για να πάει να κάνει μία εξέταση που είναι σημαντική, ούτε αν του συμβεί κάτι να τον συμβουλεύσει. Αποτέλεσμα; Όλοι οι πολίτες πηγαίνουν στα νοσοκομεία και πηγαίνουν και καθυστερημένα στα νοσοκομεία. Δεν είναι στόχος μας να θεραπεύουμε τον ασθενή μόνο, είναι να τον κρατήσουμε υγιή. Με τον προσωπικό γιατρό πάμε να τον κρατήσουμε υγιή, ο καθένας να έχει το γιατρό του, να κάνει τις εξετάσεις που πρέπει, να ενημερώνεται, να κινείται…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ