Μελομακάρονα με σοκολάτα

Yλικά

Για τα μελομακάρονα

  • 120 γρ. ηλιέλαιο
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 100 γρ. χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 450 γρ. λεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. τρούφα

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • 1/2 λεμόνι (ακέρωτο)
  • Αλεσμένο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδι

Για τη γέμιση με σοκολάτα

  • 150 γρ. σοκολάτα σταγόνες
  • 150 γρ. χοντροκομμένο καρύδι ή φυστίκι Αιγ
Για το μίγμα

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα ανάδευσης τα υλικά για τα μελομακάρονα με σοκολάτα: το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά.

Ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά, για να λιώσει η ζάχαρη.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.

Βάζουμε σε ένα μπολ τις σταγόνες σοκολάτας και τα καρύδια.

Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τη ρίχνουμε στο μίγμα.

Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και την τρούφα και ανακατεύουμε απαλά για να το πάρει το μίγμα. Δεν παιδεύουμε το μίγμα πολύ.

Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή.

Για τη γέμιση

Παίρνουμε ζύμη σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε μπαλάκια, κάνουμε βαθούλωμα στη ζύμη και γεμίζουμε με σταγόνες σοκολάτας και καρύδι.

Κλείνουμε και δίνουμε σχήμα μελομακάρονου.

Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες με την ένωση προς τα κάτω.

Ελαφρά, κάνουμε σχέδια με πιρούνι στην επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160 °C στον αέρα, για να ροδίσουν καλά και να γίνουν τραγανά.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τελείως.

Για το γαρνίρισμα

Περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι ή φυστίκι Αιγίνης.

Δείτε πως να λιώσετε σωστά τη σοκολάτα.

Τα μελομακάρονα με σοκολάτα είναι εύκολα και γι’ αυτό γίνονται και στο χέρι σε ένα μπολ με σύρμα ανάδευσης.

Argiro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ