Μετά την παρουσίαση του έργου ψηφιοποίησης, θα ακολουθήσει την Άνοιξη ένα ολοκληρωμένο Συνέδριο για την Σταφιδική Κρίση και την Υπερτλαντική Μετανάστευση από την Κορινθία

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου για την  παρουσίαση του έργου ψηφιοποίησης του αρχείου αλληλογραφίας που αφορά στην Σταφιδική Κρίση και την Υπερατλαντική Μετανάστευση στις αρχές του 20ου αιώνα, από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Βόχας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, επιλέχθηκε από τον Σύλλογο συμβολικά ώστε να τιμήσει τη μνήμη, τους αγώνες, τα όνειρα και τις αγωνίες των προγόνων μας που υπήρξαν μετανάστες σε δύσκολες για την πατρίδα μας εποχές.

Τον ιστότοπο/Ψηφιακό Αρχείο Σταφιδικής Κρίσης & Υπερατλαντικής Μετανάστευσης παρουσίασε ο μηχανικός Πληροφορικής κ. Ηλίας Κουλούκης ο οποίος έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου, ενώ σημαντική αναφορά στις συνθήκες μετανάστευσης των Ελλήνων και κυρίως των Βοχαϊτών στην Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα έκανε ο καθηγητής Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού του Παν/μιου Σεντ Λούις-Μιζούρι κ. Νίκος Πουλόπουλος.

Η εκδήλωση αυτή ήταν η πρώτη παρουσίαση του έργου που υλοποιεί ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βόχας και προγραμματίζεται σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς φορείς η διεξαγωγή την Άνοιξη ενός ολοκληρωμένου Συνεδρίου που θα έχει ως αντικείμενο την Σταφιδική Κρίση και την Υπερτλαντική Μετανάστευση από την Κορινθία στις αρχές του 20ου αιώνα.

Το Ψηφιακό Αρχείο, το οποίο διαρκώς εμπλουτίζεται μπορείτε να βρείτε στις διευθύνσεις: corinthiandiaspora.gr & stafida-diaspora.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ