Με τροπολογία του Υπουργείου Υγείας προστατεύονται γιατροί και νοσηλευτές από αβάσιμες μηνύσεις σε περιστατικά Covid

Παρέμβαση έκανε στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του Σχεδίου Νόμου: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας της COVID-19, την προστασία της Δημόσιας Υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις». Εκεί , αναφέρθηκε στο θέμα των μηνύσεων και των αγωγών που κάνουν κάποιοι εναντίον των γιατρών που στοχοποιούνται , ως προς την αντιμετώπιση των περιστατικών κορωνοϊού σε ασθενείς και ειδικά ως προς τις διασωληνώσεις. Με τροπολογία λοιπόν του Υπουργείου προστατεύονται  γιατροί και νοσηλευτές από αβάσιμες μηνύσεις.

Εάν και εφόσον έχουν υπάρξει λάθη στη διαχείριση περιστατικών, μένει ακέραια η ευθύνη, αλλά είναι μία διατύπωση που προστατεύει τους ιατρούς και τους νοσηλευτές από μηνύσεις και αγωγές κατάφορες και προδήλως αντίθετες στο νομικό πλαίσιο.

Στην πραγματικότητα αποτυπώνεται στο Νόμο η διαμορφωμένη νομολογία που υπάρχει από την ιατρική ευθύνη, ώστε να προστατευτούν γιατροί και νοσηλευτές από αβάσιμες μηνύσεις, εάν διασωληνώνουν άτομα και πότε τους διασωληνώνουν, εάν και εφόσον υπάρχουν «αρνητές», οι οποίοι βρίσκονται απ’ έξω και τους απειλούν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ