Με ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό η επιδότηση των καυσίμων

Από μέρα σε μέρα ανοίγει η πλατφόρμα για την αίτηση επιδότησης καυσίμων μέσω ειδικής εφαρμογής του gov.gr. H επιδότηση μπορεί να δοθεί σε δύο μορφές: με ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό.
Όσοι επιλέγουν την ψηφιακή κάρτα θα έχουν μπόνους 5 ευρώ. H ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31/7/2022.
Για τα αυτοκίνητα, η επιδότηση καυσίμου θα φτάσει τα 40 ευρώ για την ηπειρωτική χώρα και τα 50 ευρώ για τα νησιά. Για τις μοτοσικλέτες, η επιδότηση με την κάρτα καυσίμου θα είναι 30 και 35 ευρώ, αντιστοίχως. Για τον μήνα Απρίλιο θα δοθεί αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 200 ευρώ σε 28.600 εκμεταλλευτές και οδηγούς ταξί ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος καυσίμου των μηνών Μαρτίου και Απριλίου .
Δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και φορολογική κατοικία στην Ελλάδα. Η επιδότηση αφορά σε 60 λίτρα καυσίμων (για το τρίμηνο Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος) και ισούται 0,22 ευρώ/λίτρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ