Με drone η προστασία των δασών από τις πυρκαγιές και η ανίχνευση των εστιών από το επόμενο καλοκαίρι; – Ο Γιάννης Καρασάββας μιλά στην hmerisiakorinthou.gr

Αυτό τουλάχιστον προσπαθεί να επιτύχει ο Αντιδήμαρχος που είναι υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία, τον αθλητισμό αλλά και τα αδέσποτα του Δήμου Κορινθίων κ. Γιάννης Καρασάββας, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην hmerisiakorinthou.gr.

Ο κ. Καρασάββας μας είπε ότι επισκέφθηκε τον Δήμο Βάρης Κορωπίου, όπου εκεί, οποίοι δοκιμάζουν φέτος ένα τέτοιο σύστημα και ότι είναι σε επαφές για το συγκεκριμμένο θέμα.  Πρέπει να ξεπεραστούν  κάποια τεχνικά προβλήματα και ευελπιστεί να μπορεί ο Δήμος να παρακολουθεί τα δάση σε πραγματικό χρόνο με τη βοήθεια των πτητικών αυτών συσκευών, ώστε να γίνεται κατάσβεση των πυρκαγιών  εν τη γενέσει τους.

 Ερώτηση : Φωτιές μεγάλες ευτυχώς δεν είχαμε φέτος, μέχρι στιγμής. . Τι  κάνετε εσείς στην πολιτική  προστασία;

Καρασάββας: Ακολουθώ καταρχήν τον υπάρχοντα σχεδιασμό, αφού ανέλαβα την Πολιτική Προστασία εδώ και έναν μήνα. Όπως είπατε δεν είχαμε μεγάλες πυρκαγιές φέτος, αφού κάθε εστία την προλάβαμε άμεσα προτού πάρει διαστάσεις. Από όταν ανέλαβα είχαμε 7 συμβάντα. Σε αυτό εκτός από την πυροσβεστική πρέπει να ευχαριστήσω τους εθελοντές του Δήμου  μας οι οποίοι είναι παρόντες. Εξάλλου είμαι κι εγώ εθελοντής και γνωρίζω από πρώτο χέρι πως λειτουργεί το σύστημα. Αυτό που πρέπει να γίνει σε κρατικό επίπεδο είναι να ενισχυθούν οι εθελοντές με εξοπλισμό. Η αλήθεια είναι ότι τα μικρά 4Χ4 αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν είναι πολύ πιο ευέλικτα και γρήγορα από τα μεγάλα φορτηγά της πυροσβεστικής, με αποτέλεσμα όταν η «σκοπιά» δει μία εστία αυτοί μπορούν να είναι εκεί στα πρώτα κρίσιμα 15 λεπτά και να την κατασβέσουν προτού πάρει διαστάσεις.

Για το επόμενο καλοκαίρι προσπαθώ να δω πως μπορούμε να στήσουμε ένα σύστημα  παρακολούθησης με drones. Αυτό το είδα στον Δήμο Βάρης Κορωπίου. Λειτουργούν πολύ καλά, αλλά έχουν ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Οι θερμικές τους κάμερες δεν διαχωρίζουν την εστία φωτιάς από την θερμότητα που εκπέμπει ένας άνθρωπος ή ένα όχημα εν κινήσει που η μηχανή του εκπέμπει θερμότητα. Γι’ αυτό έχω προγραμματίσει συνάντηση με έναν συντοπίτη μας από το Ξυλόκαστρο ο οποίος προμηθεύει στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ τέτοια συστήματα, επαγγελματικού  επιπέδου  για στρατιωτικούς και άλλους σκοπούς. Πιστεύω  ότι αυτός  μπορεί να βρει μία λύση σε αυτό το πρόβλημα. Και εδώ πρέπει να πούμε ότι και αυτές οι φωτιές που είχαμε φέτος, σχεδόν στην πλειοψηφία τους ήταν λόγω σπινθήρων των καλωδίων της ΔΕΗ.

Ερώτηση :  Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για τον χειμώνα;

Καρασάββας: Το κυριότερο είναι να καθαρίσουμε τα ρέματα. Βρίσκομαι σε συνεννόηση με την Περιφέρεια, αφού ο καθαρισμός τους είναι αρμοδιότητά της. Κατά  τα άλλα έχουμε και ένα καινούριο γκρέιντερ που προμηθεύτηκε ο δήμος και μαζί με τα υπόλοιπα μηχανήματα θα φροντίσουμε να κρατάμε ανοιχτούς τους δρόμους τόσο στο  επαρχιακό δίκτυο όσο και μέσα στην πόλη της Κορίνθου αν χρειαστεί.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ