Μηχανισμός που θα εγκατασταθεί στην Διώρυγα θα προειδοποιεί έγκαιρα για καταπτώσεις στα πρανή  – Με 900.000 € θα περιφραχθεί και στις δύο πλευρές της

Στη σύσκεψη της Παρασκευής , για την Διώρυγα και πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα  (κατάπτωση χωμάτων) ,που έγινε στα γραφεία της ΑΕΔΙΚ στα  Ίσθμια, με τηλεδιάσκεψη, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε , να προχωρήσει η εγκατάσταση μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης ο οποίος σε πραγματικό χρόνο θα παρακολουθεί τα πρανή. Αρχικά η εγκατάσταση θα γίνει στην προβληματική περιοχή που χρήζει προσοχής, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για εφαρμογή του μελλοντικά σε όλο το μήκος της διώρυγας, ώστε να προλαμβάνονται πιθανές καταπτώσεις. Η χρηματοδότηση του έργου, προϋπολογισμού περί τις 300.000 ευρώ, θα γίνει από το υπουργείο Περιβάλλοντος και το Πράσινο Ταμείο.

Η συμφωνία αυτή έγινε  μετά από την σχετική παρουσίαση που έκαναν οι καθηγητές Εδαφομηχανικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Μιχάλης Καββαδάς και Βασίλης Μαρίνος.

Επίσης ένα άλλο εξίσου σημαντικό έργο  και έχει προϋπολογισμό περίπου  900.000 ευρώ  είναι η περίφραξη εκατέρωθεν  της διώρυγας, προκειμένου να καταστεί η περιοχή ασφαλής για το κοινό. Αυτό το έργο θα υλοποιηθεί μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και της ΑΕΔΙΚ, η οποία αναμένεται να υπογραφεί μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ