Υλικά
1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
4 κουταλιές ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
3/4 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
1 μικρό ποτήρι ξίδι
4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο (κομμένο σε λεπτές φέτες)
1 «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού Knorr
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με το Βιτάμ Culinesse και, όταν πάρει χρώμα, πασπαλίζουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο και, όταν πάρει και αυτό χρώμα (ξανθό), σβήνουμε με το ξίδι και το κρασί.
Λόγω της θερμοκρασίας αυτά θα εξατμιστούν, οπότε αναπληρώνουμε με το ζωμό βοδινού, το μαϊντανό και 1 1/2 φλιτζάνι νερό και βράζουμε το σοφρίτο για 1 ώρα κι ένα τέταρτο περίπου. Μπορούμε να το συνοδέψουμε με ζυμαρικά, ρύζι ή πατάτες (ψητές, τηγανητές, πουρέ).
vitam.gr