Μπήκαν οι υπογραφές για την διαχείριση των απορριμμάτων- Π. Νίκας: «Αρχίζει ο αγώνας για την κατασκευή των εργοστασίων και κυρίως για την απορρύπανση της Περιφέρειάς μας»

φωτο αρχείου

Μπήκαν σήμερα οι υπογραφές, όπως είχε προγραμματιστεί,  για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω ΣΔΙΤ. Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μετέβη στην Αθήνα όπου υπέγραψε μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Μανώλη Μαραγκουδάκη και τον ομόλογό του της Περιβαλλοντικής Πελοποννήσου Γιώργο Αγραφιώτη, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια.

Η υπογραφή του σημαντικού αυτού έργου, έγινε, παρουσία του Νίκου Παπαθανάση αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων .

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η συνολική διάρκεια της σύμβασης είναι 28 χρόνια (διετής κατασκευαστική περίοδος και 26ετής περίοδος λειτουργίας), ενώ ήδη από τον 10ο μήνα από την έναρξη ισχύος της σύμβασης -ενδεχομένως και πολύ πιο σύντομα, σύμφωνα με  όσα ανακοινωσε η Περιφέρεια.  Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 152.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 62.500.000 ευρώ προέρχονται από επιδότηση ΕΣΠΑ.

Στο έργο αναμένεται να δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο, 200 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο λειτουργίας και μεγάλος αριθμός παράλληλων θέσεων εργασίας.

 «Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την Περιφέρειά μας, για τους Πελοποννήσιους, καθώς μπήκε η τελική υπογραφή για την διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, μετά την υπογραφή των συμφωνητικών. Και πρόσθεσε: «Τελειώσαμε γραφειοκρατικά. Από αύριο, όμως, αρχίζει ο αγώνας για την κατασκευή των εργοστασίων και κυρίως για την απορρύπανση της Περιφέρειάς μας, όπου ως γνωστόν υπάρχουν δεκάδες καταγεγραμμένες και μη καταγεγραμμένες χωματερές. Κι αν είμαστε γεμάτοι σκουπίδια δεν μπορούμε να μιλάμε για κανένα επίπεδο ανάπτυξης», δηλώνοντας ότι «το έργο της απορρύπανσης χρειάζεται την βοήθεια και την συνδρομή της πολιτείας». Ο Περιφερειάρχης, στη συνέχεια, εξέφρασε ευχαριστίες για την ευόδωση της προσπάθειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ