Μπορεί η αντιπυρική περίοδος να μην έχει τελειώσει αλλά καλό είναι να προετοιμαζόμαστε για τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Χειμώνα

Μετά τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, σειρά έχουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Χειμώνα

Τί είναι απαραίτητο να γίνει για να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες

Μπορεί ο μεγάλος κίνδυνος των πυρκαγιών να έχει περάσει, μπορεί να μπαίνει σιγά – σιγά το Φθινόπωρο , μπορεί να είμαστε ακόμη σε αντιπυρική περίοδο και να απαγορεύεται να ανάβουμε φωτιές στην ύπαιθρο ή να καίμε χόρτα,  ωστόσο τώρα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Χειμώνα ιδίως για φαινόμενα χιονοπτώσεων, παγετού και πλημμυρών. Έτσι όλοι μαζί, πολίτες και φορείς πρέπει να δώσουν έμφαση σε συγκεκριμένες ενέργειες και μέτρα που πρέπει να ληφθούν:

*Να ληφθούν προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση αποτελεσμάτων φυσικών καταστροφών.
• Να γίνει καθαρισμός φρεατίων.
• Να καθαριστούν όλα τα ρέματα από οποιαδήποτε υλικά, για να μην καταλήξουν με την φυσική ροή στη θάλασσα και για να μην φράξουν τα ρέματα και τα γεφύρια.
• Να είναι σε ετοιμότητα οχήματα, εργαλεία και μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας.  Επομένως πρέπει να είναι καλά συντηρημένα και πάντα σε ετοιμότητα.
• Το Τμήμα Περιβάλλοντος να επικαιροποιεί κάθε φορά τον κατάλογο με τα οχήματα και τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος , αλλά και τον κατάλογο με τους ιδιώτες και τα μέσα που αυτοί μπορούν να διαθέσουν.
• Η Δ/νση Κοινωνικών Υπηρεσιών να είναι σε ετοιμότητα να παρέχει τρόφιμα, φάρμακα, θερμαινόμενους χώρους στους πολίτες, όταν προκύψει ανάγκη.
• Τα Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας να παρακολουθούν τα Δελτία Πρόγνωσης Καιρού, προκειμένου εγκαίρως να παρέχουν οδηγίες στους πολίτες, όταν χρειάζεται.
• Οι Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών να είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου συνεργεία τους να σπεύσουν άμεσα για την αποτίμηση των ζημιών σε περίπτωση εκδήλωσης ακραίου φαινομένου
• Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες να είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στις διαδικασίες που απαιτούνται για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τους πολίτες, που έχουν πληγεί από εκδήλωση ακραίου φαινομένου. Να είναι από τώρα έτοιμα όλα τα έγραφα, για να είναι άμεση η βοήθεια στους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ