Ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας , σε συνέχεια της προηγούμενης επικοινωνίας, είχε χθες Πέμπτη τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα, Σέρκο Χαρουτουνιαν, όπου συζήτησαν για τις προοπτικές του Κορινθιακού Ελαιόλαδου.
Ο κος Δήμας αναφέρει: «Το λάδι της περιοχής μας αποτελεί διαχρονικά ένα ανταγωνιστικότατο προϊόν διεθνώς χάρη στην ποιότητα του, τους καλλιεργητές & παραγωγούς μας αλλά και λόγω της μοναδικότητας των εδαφών μας. Πρόκειται για μια πανάρχαια παράδοση για την Κορινθία, η οποία συντρόφευε τους κατοίκους και τα έθιμα τους καθόλη την διάρκεια της .
Μπορούμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα την την ποιότητα του προς όφελος των αγροτών και των οικογενειών της περιοχής μας. Η προοπτική της ανάδειξής του σε προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) θα έχει ευεργετικά οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα για όλο τον Νομό μας.»